Mehmet TIRPAN

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sivas’ta tertip edilen Hafızlık yarışmasının bölge sınavı yapıldı. Paşa Caminde gerçekleştirilen sınava 8 ilden yarışmacı katıldı.

Erkek Din Görevlileri arasında düzenlenen Hafızlık Bölge Yarışmasına Sivas, Konya, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Aksaray illerinden din görevlileri katıldığı gözlendi.

Paşa Caminde gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışmasının Seçici Kurul Başkanlığını İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan yaptı. İl Müftüsü Balkan; “Personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı güzel okuma, ve Etkili Hutbe Sunumu ile Şiir ve Hutbe yazma yarışmaları düzenlenmekte. Söz konusu yarışmalar 2004 yılından bu güne kadar farklı şehirlerde yapılmakta. Bu yıl Sivas’ta yapıldı. Oldukça mutluyuz. Programa katılan din görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonunda Sivas Paşa Cami Müezzin Kayyımı Mahmut Arslantaş birinci, Yozgat’tan Orhan Oğuz ikinci, Konya’dan Ahmet Eryılmaz üçüncü oldu.  Dereceye giren hafızlara jüri üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.