MEHMET TIRPAN

Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam-Hatip Orta Okulunu ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, hafızlık eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelen Akkuş, “Hafız olmak her zaman bir adım önde olmaktır. Hafızlık eğitimine necip milletimizin her zaman desteği ve saygısı olmuştur. İnşallah hafızlığınızı tamamladığınızda göreceksiniz ki insanların size olan saygısı daha da artacak ve toplumda her zaman bir adım önde olacaksınız” dedi.

Hafızlığın önemine değinen Akkuş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde görev aldığınız zaman sekiz adım önde olacaksınız çünkü Başkanlığımız puanlama sırasında hafız olanlara ek sekiz puan vermektedir. Buda bize şunu göstermektedir. Hafız olmanın değeri hem bu dünyada hem de ahirette yüksektir.  Allah’ın vahyini ezberleyip bunu hayat düsturu haline getiren ve hafızlık tacının onurunu ve kadrini bilen her hafızımızı Allah, iki dünyada da şereflendirecektir. Kur’an ile hem hal olan aklınızı ve gönlünüzü Rabbim her daim korusun. Belki hafızlık sürecinde zorlanıyorsunuz ama her başarının bir zorluğu ve bedeli vardır. Sizlerin bunu başaracağınıza inanıyorum.  İlimizden bu yıl yüze yakın abi ve ablanız hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak hafız oldular. İnşallah sizlerde en kısa sürede bu şerefe nail olacaksınız. Hafızlık eğitimi Kur’an’a hizmettir. Bu kervanda yol alan ve emek harcayan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akkuş, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.