MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Yeni normalleşme adımlarının atıldığı günümüzde yasakların kalkmasının esnafların yüreğine bir nebzede olsa su serpeceğini, normalleşme sürecinde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha dikkatli riayet ederek daha da güzel günlere kavuşmayı beklediklerini söyledi.

Normalleşme sürecinde tedbirin elden bırakılması halinde tekrar yasakların geri geleceğinin de unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Hastaoğlu, “Vaka sayısı düştükçe ve aşılama oranı arttıkça normalleşmeye yönelik adımlar atılıyor. 1 Temmuz’da bütün yasaklar kalkacak. Yasakların kalkması ile birlikte esnaflar inşallah rahatlayacak. Bu salgından ne kadar çabuk kurtulursak o kadar iyi” dedi.

Gıda sektörü ve kasapların bu süreci az yara alarak atlatmaya çalıştığını aktaran Başkan Hastaoğlu, “Hamam, Kahvehane, Halı saha, Kafeler gibi kapalı olan işletmeler daha yeni yeni açılmaya başladı. Yaklaşık 1,5 yıldır esnaflarımız çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Esnafların sıkıntılı günler geçirdiği bu dönemde üst kurumlara yapmış olduğumuz itirazlar ve başvurularında zaman zaman meyvesini aldık. İnşallah bundan sonraki süreçte de destek ve kredi anlamında mücadele edeceğiz. Özellikle alınan kredilerin ödemeleri konusunda sıkıntı yaşanmaya devam edecek. Esnafların kredi taksitlerini ödeyebilmesi için işlerinin normale dönmesi lazım. Aksi halde esnafımız yine ödemesini yapamayacak. Normalleşme adımlarının atıldı ancak bu süreç ekonomik anlamda hemen atlatılacak bir süreç değil. Biraz sabır birazda azimle bu süreci kurtarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.