YÜKSEL MENEKŞE

Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisleri Projesi kapsamında, ‘Enderundan EnGürüne’ isimli öğrenme şenliği sona erdi. Şenliğe Merkez Valisi Adnan Yılmaz, İlçe Kaymakamı Hicabi Aytemür, İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşcı, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakamı Hicabi Aytemür ve misafirler, ilçe okullarının açmış olduğu 70 standı tek tek gezdiler. Stantlarda Kamu Kurumlarının yapmış oldukları işlemler ve öğrencilerin yapmış oldukları el Sanatları tanıtıldı. Etkinlik kapsamında spor müsabakalarında dereceye giren takımlara ve öğrencilere ödülleri verildi, ilçedeki başarılı öğrencilere 21 adet bisiklet, 150 adet Laptop hediye edildi. Sivas İl AFAD Müdürlüğü dalgıçları Gökpınar Gölüne dalış yaptılar.

5 bin öğrencinin katıldığı şenlikte çocukların eğlenmeleri için, temsili Nasreddin Hoca’nın Göle Maya Çalması oyunu sergilendi. Sihirbaz ve İlizyonist gösterileri, animasyon ekibi gösterileri, mini konser,  tırmanma duvarı, uçurtma gösterileri, oyun parkları, sosyal ve sanatsal etkinlik ile şenlik tamamlandı.