Yıldızeli Demircilik Köyü Derneği’nden Halep’e 32 bin lira yardım.

Hollanda'da yaşayan Yıldızeli Demircilik Köyü Derneği tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyasında toplanan 32 bin lira nakdi yardım Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği’ne makbuz karşılığında teslim edildi.

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın makamında gerçekleşen teslim töreninde konuşan Hollanda'da yaşayan Demircilik Köyü Derneği üyesi Göksel Bayrak yakın çevre köylerinde destek verdiği kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. Bayrak “Sivas Yıldızeli Demircilik Köyü Hollanda Amsterdam’dan geliyorum. Suriye için derneğimizde yardım toplandı o yardımları başkanımız eşliğinde Hayat Ağacı Derneğine teslim ediyoruz. Demircilik Köyü Derneği altında topladık bu yardımları. Yakın çevre köylerden de kampanyamıza destek verenler oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Suriye’de Halep’te olan bu durumlara duyarsız kalmamız olmazdı. Dernek Başkanımız Nurettin Demir’e de teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRK OLMAK BUNU GEREKTİRİR

Hollanda'da yaşayan Demircilik Köyü Derneği üyesi Göksel Bayrak’ın konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise Türk olmanın ayrı bir duygu olduğunu ifade etti. Aydın “Gerçekten Türk olmak ayrı bir şey diye düşünüyorum. Hollanda’da ki hemşerilerimiz Demircilik Köyü Derneğimizin öncülüğünde ve koordinasyonunda bir kampanya başlatmışlar. Suriye’de ki vatandaşlara, çocuklara, kadınlara, soydaşlarımıza yönelik bizde sizinleyiz, sizin acınızı paylaşıyoruz, sizin üzüntünüzü paylaşıyoruz, zor günlerde sizin yanınızda olduğumuzu hem dualarımızla hem de maddi imkânlarımızla göstermek istiyoruz diye bir çalışma başlatmışlar. 32 bin lira tutarında bir meblağı toplayıp buraya göndermişler. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Oradaki yalın ayak kış gününde sokaklarda kalacak yer bulamayan, yemek bulamayan, hepsinden önemlisi ertesi günün sabahına çıkıp çıkamayacağını bilmeyen insanların acılarını paylaşmış olmaları duyarlılığını ortaya koymaları takdire şayan bir durum. Yine Göksel Bey’de ifade etti geçtiğimiz haftalarda bir hanım kardeşimizin yüzüğünü hediye etmesi ile beraber çok sayıda vatandaşımızın bize gelerek bende katkı sunmak istiyorum, ben de Suriye’deki insanların acılarını paylaşmak istiyorum diye hem dualarını hem desteklerini ilettiler.”

4 TIR GÜMRÜKTE BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Hayat Ağacı Derneği tarafından gönderilen 4 TIR unun gümrüğe ulaştığını belirten Aydın “Bizde Sivas Belediyesi olarak Hayat Ağacı Derneği olarak Allah’a çok şükür sürekli periyodik olarak Suriye’deki insanlara, Türkmenlere ve orada aç ve açıkta olan insanlara yardımlar ulaştırmaya çalışıyoruz. Şuan 4 tırımız gümrükte bekliyor. Orayla devamlı irtibat kuruyoruz neye çok ihtiyaç varsa ona öncelik veriyoruz. Yine bu yıl içerisinde 14 tır önceden gönderdiğimiz çeşitli yardımlar var. Yeni battaniye ağırlıklı olmak üzere talepler var onlar üzerinde çalışıyoruz. Katkı sunan bu sürece destek olan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyoruz, Suriyeliler adına teşekkür ediyoruz.”

TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Suriyelilerin Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Sakarya’da savaştığını ve kayıplar verdiğini ifade eden Aydın, şimdi sıranın Türk Milletinde olduğunu söyledi. Aydın “Dün bir iş adamımızla sohbetimiz oldu Cumhuriyet Üniversitesinde okuyan Suriyeli çocuklar var onlarda kendi çaplarında destek için işadamlarını ziyaret etmişler. Bir arkadaşımızı ziyaret etiklerinde bize destek verebilir misiniz sizden aldıklarımızı oradaki vatandaşlarımıza göndereceğiz dediğinde arkadaşın verdiği cevap şu olmuş ne kadar emrediyorsunuz ne istiyorsanız emriniz olur bizden istemeyeceksiniz, emredeceksiniz dediğinde o kız çocuğunun hüngür hüngür ağladığını benimle paylaştı. Bunlar bugün ayrı ülkenin vatandaşı olarak görülebilirler ama bunlar bizim soydaşlarımız. Bugün biz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak geçmişte onların dedelerinin de burada payı var. Çanakkale’de olsun Kurtuluş Savaşı’nda olsun Sakarya’da olsun biz bunları unutmamalıyız bunun için de bugün Türk Milleri olarak Dünya maalesef gelişmiş dediğimiz, medeni dediğimiz sözde Avrupalılar ve batı ülkeleri duyarsız kalsalar da bu millet bir ekmeğini bölüp yarısını mağdur olan ihtiyaçlı olan insanlara gönderirler sadece Türkmen olduğu için değil, sadece Müslüman olduğu için değil, insan olduğu için işe Türk Milletinin ayrıcalığı da burada ortaya çıkıyor. Bu milletin bir ferdi olmaktan da her birimiz gurur duyuyoruz. Sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hollanda'da yaşayan Demircilik Köyü Derneği üyesi Göksel Bayrak, parayı Belediye Başkanı Sami Aydın'a teslim etti.