MEHMET TIRPAN

Zafer Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Budaklı, Günü birlik konuşan ve hamle yapan siyasilerin günü birlik kendilerini bir yerlere taşımak için konuştuklarını savundu.

Ekonomik anlamda alınan tedbirlerin geçici olduğunu, önemli olan hovarda harcamaların durması gerektiğine vurgu yapan Başkan Budaklı, “Özellikle yabancı uyruklu insanlar memleketimizden ve ülkemizden giderse, lüzumsuz harcamalar son bulursa ve devlet yatırımları yaparsa, bu ülkede kayıp kaçak ve hırsızlığın önüne geçilirse, tepedekiler porsiyonlarını küçültürse emin olun 2-3 sene sonra kendi kendine yeten ülke oluruz” dedi.

Sivas’ta genel anlamda  yapılan yatırımları ve yaşanan sıkıntıları da dile getiren Budaklı, “Yıllarca Sivas iktidar partisine oy verdi. İktidar Partisinin Sivas’ta üçüncü dönemi. Bu süreçte Sivas’a bakıldığında verilen desteğin karşılığını göremiyoruz. İktidar döneminde baş gösteren ve su sorununun yaşanacağının bilinmesine rağmen şimdiye kadar neden çözüm yolu bulunmadı anlayamıyoruz. Su azalmış olabilirdi ama aynı zamanda bu konuda tedbirde alınmalı idi. Suyun kaynakları artırılmalı ve bu konuda hassas olunmalı. Belediye Başkanı da çıkıp kamuoyuna plansızlıktan dolayı suyumuz az kaldı. Bu sorunu gidermek için planlama yaptık desin. 20-30 yıl sonra tekrar su sorunu yaşanmaması için su kaynakları artırılmalı.” ifadelerini kullandı.

Sivas’taki yöneticilerin ileri dönük program yapmadığının altını çizen Budaklı, “ İleriye dönük planlamalar yapılsa idi Sivas hem gelişir hem de örnek bir şehir olurdu. Sivas günübirlik, haftalık, aylık insanların öngörüleri ile yönetildiği bir şehir. Siyasi iktidarın siyasetten uzaklaşmış insanları ile yönetilen şehir yine Sivas. Bu insanlara göre yönetilen şehirde hal böyle olunca artık büyüyen sorunlar baş göstermeye başladı. Biz hep eski binaları yıktık yerine yenilerini yaptık. Başka şehirlerde eski konutlar bırakıldı farklı bölgelere yeni konutlar yapıldı. Eski konutlara örneğin eski Adana, eski Urfa gibi isimler verildi. Bu iller aynı zamanda hem kültürünü korudu hemde turizmini geliştirdi. Biz ise şu ortamda yeni açılan mahalle ve yollara baktığımızda imarımızın çok bozuk olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Hiç değilse yeni mahallelerde düzene nizama dikkat edilsin.