SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ın en özel yöresel lezzetlerinden birisi olan ve tadı damaklarda kalan, kaburga eti ile mayalanmış hamurun fırınlarda buluştuğu etli pidenin günlük tüketimi binleri aşıyor.

Sivas’ta pide fırını işletmecisi Emrah Eken yaptığı açıklamada; “ Biliyorsunuz Sivas deyince akla gelen ve bir anda kokusu buram buram burnumuzde tüten yiyeceklerden biri de etli ekmek. Öyle ki etli ekmek Sivaslının vazgeçilmezi sabah öğle akşam rahatlıkla tüketebildiği ve yapımıda pratik olduğu için sıkça tercih ediliyor” dedi.

Eken; “ Etli ekmek malum son zamanlarda Konya ile tartışma konusu olsada Sivas’ın etli ekmeğini değil Konya Dünya’da karşılaştırmasını yapabileceğimiz başka bir örneği yok. Şuan da biz günlük ortalama 100-150 civarında etli ekmek yapabiliyoruz tabi bu sayı yaz aylarında daha da katlanıyor. Çünkü şehir dışında yaşayan gurbetçilerimizin de gelmesi ile özledikleri bu lezzeti yemek istiyorlar haliyle de sayı daha da artıyor” ifadelerini kullandı.

Emrah Eken; “ Etli ekmek esnaflar tarafından da sıkça tüketiliyor. Sonuçta zaman kısıtlı hem lezzetli hem de pratik bir şekilde yapıldığı için oldukça tercih ediliyor. Bu nedenle de yaz kış farketmiyor etli ekmek her zaman yeniliyor. Öyle sanıyorum ki Sivas’ta günlük etli ekmek yapımı binleri geçiyordur. Hangi pide fırınına gitseniz illa ki o an etli ekmek yaptırmak için gelmiş insanları görebilirsiniz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.