MEHMET TIRPAN

Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Fuat Şen, Sivas’a ve çevresine hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde günlük ortalama bin 300 hastaya sağlık hizmeti verildiğini söyledi

Hastanede şuan da 66 hekimin hasta kabulü yaptığını belirten Başhekim Şen, “Yasakların kalması ile birlikte hastanemizde kaçınılmaz bir yoğunluk var. Hekimlerimiz ortalama günlük bin 300 hastaya bakıyor. Yani hekim başına günlük en az 20 tane hasta düşüyor. Girişimsel sistemlerin uzun süreceğini düşünürsek bu baya bir yoğun süreç. Sizde taktir edersiniz ki bir dolgu en kısa yarım sürüyor, en uzun 2 saat süren işlemlerimiz var” dedi.

“HASTALARI ÇAYYURT SEMT POLİKLİNİĞE SEVK EDİYORUZ”

Çayyurt Semt Polikliniğinde de hasta kabulüne başlandığını da hatırlatan Başhekim Şen, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşanan yoğunluğu azaltmak adına hastaneye gelen hastaların bir kısmını ise Çayyurt Semt Polikliniğine sevk ettiklerini söyledi.

Semt Polikliniğinde 10 hekimin görev yaptığının altını çizen Şen, “Bu ayın başında Çayyurt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi açtık. Şuanda her türlü girişimsel işlemler başladı ve bölgedeki semt polikliniğimizde de hasta sayımız artıyor. Yoğunluğun bayramdan sonra daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Özellikle büyükşehirde yaşayan gurbetçilerin yoğunlukta olduğunu belirten Şen, “Büyükşehirlerden gelen hastalarımız bulundukları ilde yoğunluktan kaynaklı olarak tedavi olmadıkları için Sivas’ta tedavi olmayı tercih ediyorlar. Hem sılayı rahim yapan hem de tedavi olmak için hastanemize başvuran gurbetçilerimizi muayene ederek gerekli tetkikleri yapıyoruz. Tedavileri yapılan hastaların çoğu hastanemizden mutlu bir şekilde ayrılıyor. Hastanemizde ve semt polikliniğimizde yaşanan yoğunluğunu okulların açılmasına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. 3-4 yılda aktif çalışan ekip sayımızı 20 -25 civarında artırmamıza rağmen halen hekim başına düşen hasta sayısı artarak devam ediyor. Bu durumda demek oluyor ki 80 hekim sayımızı 100 hekime de çıkarsak potansiyelimiz artarak devam edecek. Mevcut kadromuz yeterli ancak yine de vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek  için artırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“RANDEVULARDA SIKINTI YOK”

Zaman zaman şikayet konusu olan randevu alımlarına da değinen Başhekim Dr. Fuat Şen, “Yoğunluğa rağmen şuanda randevu verme noktasında bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yani vatandaşlarımız MHRS’den veya ALO 182 Hastane Randevu Merkezini arayarak aynı hafta içerisinde randevu alabiliyorlar. Acil durumda olanlar, randevu alamayan engellilerimiz ve yaşlılarımız da gelip aynı gün tedavilerini de yaptırabiliyorlar. Aynı gün içerisindeki gelen ve işlemleri yapılan hasta oranımız ise yüzde 60-70 civarında” şeklinde konuştu.