MELTEM DUMAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Numune Hastanesi kavşağında yapılacak olan üst geçit projesi ve yıkılan Vakıflar İşhanı binasının yerine yapılacak olan yeni yapı hakkında bilgiler verdi.

İlk olarak sık sık kazaların yaşandığı Numune Hastanesi bölgesine yapılacak üst geçit projesinde çalışmaların bahar ayı ile birlikte başlayacağını aktaran Başkan Bilgin, “Karayolları 16. Bölge Müdürlüğümüz ile Numune Hastanesi bölgesine yapılacak olan üstgeçit projesini Genel Müdürlüğümüz ihale etti. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde süreci takip ediyoruz. Yüklenici firma ile sözleşme imzaladık. Uygun bir zamanda şehri sıkıntıya sokmayacak bir dönemde yani bahar ayı gibi çalışmalar başlayacak” dedi.

Yıkımının ardından uzun bir süredir gündemde olan eski Vakıflar binasının bulunduğu alana yapılacak proje hakkında da bilgiler veren Başkan Bilgin, “Yıkılan Vakıflar İşhanı’nı biran önce yapım aşamasına getirmek hepimizin boynunun borcu. Bu noktada hepimiz başta ben olmak üzere üzerimize düşeni yaparak inşallah yatırım programlarına alıp hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacağız. Çünkü uzun sürdü. Biraz hukuki süreçler vardı. Şuan inşallah Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında gerekli izni takibi alarak yeni Vakıflar İşhanı’nın yapım işlemini hızlı bir şekilde başlatmamız gerekiyor. Biz Belediye olarak milletimize söz verdiğimiz projeleri belli bir planla program dahilinde yapıyoruz. Birçok projemiz devam ediyor. Birçok ihaleyi yaptık. Bir kısmını bu sene bitireceğiz. Bir kısmını seneye bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Son olarak İstiklal Caddesi ve Abdul Vahabi Gazi Caddesinin kesiştiği eski tapu binası bölgesinde yürütülen alt geçit çalışmalarına da değinen Başkan Bilgin, “Alt geçitteki çalışmalar bitmek üzere. İnşallah alt geçidi 29 Ekim’de açmayı planlıyoruz. Şehir için önemli olan bir projede bitmiş olacak. Bu noktada başta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi Makine İkmal tesislerinin de ihalesini yaparak hep birlikte temellerini atmıştık. İnşallah bu proje tamamlanıp mevcut Makine İkmal Tesisleri yeni yerine taşındığında alt geçit projesinin devamında Abdul Vahabi Gazi Caddesini Gökçekler Caddesine bağlayacak yolu da açacağız” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.