ADNAN HASAN FİŞNEK

Tarih ve Kültür şehri olarak anılan Sivas’ta, son yıllarda hayata geçirilen kültürel ve sanatsal projeler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sivas'ın kültürel mirasına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan Müze projeleri kapsamında, bir çok projede sona yaklaşılırken Sanayi Mektebi Müzesi'nde de son rötuşlar yapılıyor. Yıllardır açık cezaevi olarak kullanılan tarihi binanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri ile Sanayi Mektebine dönüştürülmesi ve bulunduğu bölgede yeni alanların oluşturulması yerli ve yabancı turistlerin ilgisini daha da artıracak gibi gözüküyor.

Vali Salih Ayhan’ın da sıkı bir şekilde takip ettiği restore ve peyzaj çalışmaları bitmek üzere. Proje tamamlandığında Sivas’a ciddi anlamda değer katacak. İlimizdeki Müze sayısını artırmak adına yapılan girişimlerin önümüzdeki günlerde meyvesini vermesi bekleniyor. Geçmişin ruhuna göre hizmet verecek olan Sanayi Mektebi Müzesinin içerisinde Müzede bakır işlemeciliği, ahşap atölyesi ve çok sayıda atölye olacak.

Sanayi Mektebi Müzesine Sivaslıların yoğun ilgi göstermesi beklenirken, Yüksek Hızlı Tren'in Sivas'a gelmesiyle birlikte Sanayi Mektebî Müzesinin en çok gezilen ve ilgili duyulan mekânlarından biri olacağı düşünülüyor.