Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Gültepe bölgesinde yapacakları yol çalışmalarıyla ilgili çok zaman kaybettiklerini söyledi.

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü içerisinden geçecek olan Gültepe, Karşıyaka ve Stadyumun ulaşımının sağlanacağı, Bağlantı Yolu projesi için bürokratik engellere takıldıklarını söyleyen Başkan Aydın, projenin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Bu yol ağı ile şehrin trafik anlamında ciddi şekilde rahatlayacağını sözlerine ekleyen Başkan Aydın,Gültepe mahallesine ulaşan Karayolları bölge müdürlüğü içinden geçecek projemiz var. Bu proje için destek istiyorum. Projeyi hazırladık izin istiyoruz. Fazla zaman kaybettiğimiz bir proje. Okullar bölgesi, stadyum, yeni yapılan AVM ve Karşıyaka bölgesi için çok önemli olduğu inancını taşıyorum. Bürokratik sorunlar bir an önce çözülürse inşaatına başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KIZILIRMAK PROJESİ ASKIDA

Kızılırmak projesinde ise kolektör hattı için çalışmaları yaptıklarını fakat Avrupa Birliği ‘nin tüm projeleri askıya almasından dolayı beklemeye geçtiklerini söyleyen Başkan Aydın, projenin yalnızca Kızılırmak ile sınırlı kalmayacağını, Sivas’ın doğusu ve yeni yapılacak Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi’ni de içine alacağını ifade etti. Başkan Aydın, “Kızılırmak sağ sol şerit kolektör hatları, sadece Kızılırmak projesi sadece bu bölgeye has bir proje değil. Şehrin doğusunu ve Seyfebeli küçük sanayi sitesini kapsayan bir proje. Bu proje kabul gördü. Ön sıralarda yer alıyor. Avrupa Birliği’nin bu süreci geçici olarak askıya almasından dolayı beklemedeyiz” dedi.