Sivas sağlık yatırımlarıyla her geçen gün büyümeye devam ediyor. Özel Gültepe Hastanesinin hasta kabulüne başlamasıyla ilimizdeki özel hastane sayısı ikiye yükselmiş oldu. 2014 yılında Gültepe Mahallesinde temeli atılan hastane, son teknoloji cihazlarıyla hastaların kısa sürede sağlığına kavuşmasını sağlıyor. Hastane hakkında bilgi veren Özel Gültepe Hastanesi Başhekim Bayram Ali Mamik, Sivaslıların daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.  
Özel Gültepe Hastanesi hasta kabulüne başladı. 2014 yılında Gültepe mahallesinde yapımına başlanan hastanede çalışmalar tamamlanarak Sivas halkının hizmetine açıldı. 
Özel Gültepe Hastanesi hakkında açıklamalarda bulunan Başhekim Bayram Ali Mamik, Sivas’ta sağlık sektörüne yenilik katmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Daha önceki dönemlerde Sivas Tıp Merkezi olarak hizmet verdiklerini ancak Sivaslıların daha kaliteli sağlık hizmetini sağlamak amacıyla Özel Gültepe Hastanesini inşa ettiklerini ifade eden Mamik, teknolojik cihazlarla hastaların daha kısa sürede sağlığına kavuşacağını ifade etti.
“ÇEVRE İLLERDEN HASTA GELECEK”
Sadece ilimizden değil çevre illerden de hasta kabul edecek kaliteyi yakaladıklarını kaydeden Başhekim Mamik; “Biz 2005 yılından beri Sivas Tıp Merkezi olarak hizmet veriyorduk. Daha sonra hemşerilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek amacıyla daha kaliteli ve daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için hastaneye dönüşme çalışması başlattık. Bu fikirle 2014 yılı sonlarında inşaat çalışması başlattık ve iki buçuk yıl süren çalışmaların ardından artık hasta kabulüne başladık. Biz zaten uzun zamandır Sivas’ta sağlık hizmeti veriyorduk ama hizmetimizin kalitesini artırmak amacıyla yola çıktık. Ayrıca sadece ilimizde değil çevre illerdeki hastalara da sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz” dedi.
“TEKNOLOJİK CİHAZLARLA HASTALARIMIZA DAHA İYİ HİZMET VERİYORUZ”
Son olarak Hastanede bulunan bölümlere ilişkin bilgi veren Mamik; “Hastanemizde kadın doğum, genel cerrahi, dahiliye, çocuk bölümü, radyoloji bölümü ve acil servisimiz aktif olarak çalışıyor. Çok yakın zamanda da kulak burun boğaz hastalıkları, nöroloji, ortopedi, beyin cerrahi, göğüs hastalıkları, üroloji, dermatoloji bölümleriyle de hizmet vereceğiz. Yani tam teşekküllü bir hastane olacağız. Şu an için aldığımız izin ile 75 yataklı olarak açılış yaptık. Bunu da 50’si normal 25’i yoğun bakım olarak ayırdık.  Odalarımız tek kişilik, 6 tane de süit odamız bulunuyor. Radyoloji ünitesi, bilgisayarlı tomografi, emar, röntgen gibi son teknoloji cihazlarımızla hastalarımıza hizmet veriyoruz. Özellikle kapalı alan fobisi olan hastalarımız için bölgede bulunmayan açık emar cihazı ile farklı bir hizmet vereceğiz” ifadelerine yer verdi.