Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Sadık Güller, Son zamanlarda cam filmine yazılan cezaların, vergide yapılan artışları ve mazot ve benzin fiyatlarına yapılan zamları gündeme getirdi.

Vatandaşların yapılan zamlarla ve kesilen cezalarla mağdur edildiğini vurgulayan Güller: “Son zamanlarda araçlarla ilgili cam filmi konusu var hepinizin malumu. Biri sök diyor diğeri tak diyor. Biri olmaz diyor diğeri olur diyor. 3 sene önce cam filmi takılmış 3 sene sonra sökün diyorlar. Neden? İçi görünmüyormuş. Tamam da o zaman niye izin verildi?” dedi.

Akaryakıta yapılan zamların insanları çileden çıkarttığını da aktaran Güller: “Son zamanlarda 3-4 günde bir mazota benzine zam geliyor. Zammı biz yapmıyoruz diyorlar. Kim yapıyor? Otomatik ayarlandı diyor. Tamam da bunu otomatik olarak ayarlayan da sizsiniz. Bu nasıl bir ayarlama? Çiftçi tohum ekecek kafasında hesap yapıyor. Örneğin bana 100 litre mazot lazım diyor. Sabah gidiyor mazot almaya mazota zam aldı haberini duyuyor. Cumhuriyet döneminden beri vatandaşa bu kadar çok ceza uygulanmadı. Açtım baktım bu noktada bir zaaf var. İçinizde ceza ödemeyen var mı? Çok azdır. Bu kadar vergi ve ceza çok” ifadelerini kullandı.