Mehmet TIRPAN

Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzman Doktor Müslim Gül, Sivas Numune Hastanesi’nde Mekanik Aterektomi-İlaçlı Balon Anjioplasti yöntemiyle atardamar ameliyatlarının yapılmaya başlandığını söyledi.

Numune Hastanesi’nde mucize ameliyatlar gerçekleştirmeye devam eden Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzman Doktor Müslim Gül, “Endovasküler kapalı ameliyatları Sivas Numune Hastanesi’nde uzun zamandır yapılıyor. Sağlık Bakanlığımızın ve Hastane yönetimimizin destekleriyle uzun zamandır bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. Hastanemiz hijyenik ve yüksek standartlara sahip, hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmadan tedavi olabiliyorlar” dedi.

Aterektomi-İlaçlı Balon Anjioplasti yöntemiyle gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Gül, “. Damar tıkanıklığı tedavisinde tıraşlama ya da kazıma denilen Aterektomi-İlaçlı Balon Anjioplasti yöntemi cerrahiye önemli alternatif oluşturmakta. Aterektomi-İlaçlı Balon Anjioplasti, lokal anestezi altında, tıkanıklığın veya darlığın yerine, uzunluğuna ve süresine bağlı olarak stent uygulaması ile birlikte hastalarda başarılı sonuçlar veriyor. Anjiyoda olduğu gibi damar içine yerleştirilen özel matkap uçlu bir katater ile damar içindeki darlığa neden olan kireçler kazınarak çıkartılıyor. Yani damar içi temizleniyor ve damar eski çapına ulaşıyor. Atardamarlarda açılma sağlanıyor. Ameliyat 15-20 dakika içerisinde bıçaksız bir şekilde tamamlanıyor. İşlem sonrası hastalar sorunsuz taburcu ediliyor. Bu yöntem, eskiden olduğu gibi suni damarlarla tıkanıklık giderilmediği için suni damarların yarattığı enfeksiyon riski de ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca işlem sonrası hastaların yatış süresi de kısaldı” ifadelerini kullandı.

Operasyonla tekrar sağlığına kavuşan hasta İlhan Koç ise, “Damar tıkanıklığı yaşıyordum. Doktorumuz bu yöntemle damarlarımı açtı. Ayaklarım üşüyordu, o sorun çok iyi oldu. Ameliyat çok iyiydi, iki saat sonra kalktım yürüdüm. Atar damarlarım tıkalıydı. Şimdi sapasağlamım. Doktorumuza ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Hasta Birol Çimen ise, “Hastaneye geldiğimde yürüyemez haldeydim. Önce farklı hastanelerde bu sorunu gidermeye çalıştık. Ancak şifa bulamadım. Tavsiye üzerine Doktor Müslüm Bey’e muayene oldum. Onun güzel iletişimi ve tıbbi bilgisiyle bugün çok iyiyim. Çok teşekkür ederim” dedi.