SİVAS (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Onur Alkan, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Alkan'ın naaşı askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirildi. Anne Saniye Alkan, oğlunun cenazesi uçaktan indirildiği sırada, "Onur ciğerlerimi söktün yavrum. Onur, sana vuran eller kırılsın yavrum" diye gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, daha sonra karayoluyla Akıncılar ilçesi Gönen Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından ilçe meydanında cenaze töreni düzenlendi.

Törende, şehidin eşi Gülşah, annesi Saniye, babası Ramazan Alkan, kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü. Baba Ramazan Alkan, şehit oğlunun fotoğrafını öptü.

Alkan'ın cenazesi, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından ikindi vakti kılınan namazın ardından vatandaşların omzunda ilçe şehitliğine götürüldü.

Anne Saniye Alkan, cenaze taşındığı sırada, "Onurum ben sana doyamadım, sen daha çok küçüksün. Orada ben olacaktım" diyerek ağıt yaktı.

Şehit Alkan'ın cenazesi ilçe şehitliğine defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Vali Davut Gül, AK Parti Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, diğer ilgililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gülşah Alkan ile 16 Temmuz'da evlenen şehit Onur Alkan'ın 6 ay önce göreve başladığı ve Lice'nin ilk görev yeri olduğu belirtildi.