MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Demirağ OSB ve Lojistik Merkez projesinin Sivas’ta ekonomik manada milat olabilecek çalışmaların başında geldiğini söyledi.

İlk olarak Lojistik Merkez Projesini değerlendiren Başkan Bulut, “2007 yılında dönemin Ulaştırma Müsteşarı Habip Soluk döneminde dillendirilen Lojistik Köy projesi bir türlü bitmek bilmedi. Bizden sonra girişimlerde bulunan Kars, Malatya, Erzurum, Denizli ve Samsun yapmış. Biz halen Lojistik köyün yerinin ihalesinin yapıldığını ve biteceğini söylüyoruz. Bu projelerin biran evvel hayata geçtiğini görmek istiyoruz” dedi.

Demirağ OSB’ bölgesine uygulanacak teşvikle ilgili de söylemlerde bulunan Başkan Bulut, “Demirağ OSB Bölgesi özel bir teşvik paketi ile taçlandırılacak. Burası inşa edilecek deniliyor. İş adamlarının ve tüccarların önünü açılacak deniliyor. Evet durum böyle olursa gerçekten şeref duyarız. Ancak bu birkaç yıla yayılırsa göç ve işsizlik sorunu devam eder. Çünkü Sivas’ın ekonomisi pandemiden dolayı diğer illere göre daha çok daraldı. Şehri gezdiğimizde bir çok dükkanın boş ve kiralık olduğunu görüyorum. Bu bizi üzüyor. Bu durum siyasileri ve yöneticileri de üzmeli. Belediye bir şehri geliştiren kurum olmalı. Belediye bu konuda kesinlikle saha da olmalı. Elbette sosyal donattılar yapılacak ancak tüccar ve tacire de sahip çıkılacak. Yatırımcının Sivas’a yatırım yapmasını sağlamak adına gerekirse 1 yıl su parası almamalı. Yada alt yapısını ücretsiz yapabilmeli. Ülke genelinde ülke ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunan iş adamlarımız var. Bu insanlar doğdukları yerin hatırına dahi olsa Sivas’ta iş yeri açarlar. İlimizde tekstil sektöründeki biri ile görüştüm. Antep’te uygulanan tekstile yönelik teşvik paketinin çok cazip olduğunu ifade ettiler. Bu şu anlama geliyor. Teşvik Sivas için çok önemli. Bu konuyu da gündeme getirecek olan şehrin seçilmişleri. Bu şehrin birde etkin milletvekili problemi var maalesef. Bu şehirde hangi kurumların özelleştirme adına bu şehirden gittiğini hatırlarız. Bakanlığın başında Sivaslı insanların olduğu dönemlerde kurumlar bu şehirden gittiler. Özelleştirmeler ve kurumların gitmesi şehrimizin ekonomisini küçülttü. Bu sebeple yeniden yerel kalkınma atağı yapmamız lazım. Sivas’ın ekonomisi son 2 yılda ciddi derecede daraldı” ifadelerini kullandı.