MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM’de Sivas’ın sorunlarını dile getirerek Cumhur ittifakı ve iktidar milletvekillerini topa tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatlerinin yerine getirilmediğini savunan Karasu, Sivaslı diğer vekilleri ise Sivas halkının sorunlarını dinlemeye davet etti.

Sivas’ın sorunlarını sürekli gündeme getirdiklerini ancak Sivaslı vekillerden gerekli desteği alamadıklarının altını çizen Karasu, “Sivas’ın ne yazık ki her tarafı sorun. Nereye dokunsak bin ah işitiyoruz. Sorunları ve köy yollarını TBMM’de gündeme getirince arkadaşların zorlarına gidiyor. O kadar yabancılar ki siyaset yaptıkları şehre, Halen su olmayan köyler var. Bazı ilçeler arasındaki yollarda araçlar gidemiyor” dedi.

Divriği’nin bazı köylerinde halen su olmadığını ve Divriği Belediyesi’nin tanklarla bölge halkına su taşıdığını açıklayan Karasu, “Siyaset yapan arkadaşlar en son ne zaman gittiler acaba Divriği’ye?. Bölgedeki köylere tanklarla su taşınıyor. Yol yaptık diyorlar Zara’dan Divriği’ye aracınızla gidin bakalım yaptık dediğiniz yollar nerde?. Yada Hafik Doğanşar yolunun durumunu gördüler mi? Sivas - Malatya arasındaki duble yolun Malatya tarafı biteli 5 yıl oldu. Bizim taraf ne zamana bitecek?. Yağ donduran ve Geminbeli tüneli ne zaman bitecek?. Sorunlar eskiden belde olan ancak köye dönüştürülen bölgelerde de yaşanıyor. 21 beldeyi kapattınız köy yaptınız şimdi mezra yapacaksınız galiba uraları. Cumhurbaşkanı 300 odalı yazlık saray yaparken, “tasarruf tedbiri” deyip Sivas’ın beldelerindeki PTT’leri kapatmaya çalışıyorlar. İktidarın Sivas vekillerinden bir itiraz dahi gelmedi. Ne diyelim, hepsine helal olsun” ifadelerini kullandı.

“SİVAS’IN YILLARDIR BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK Mİ?”

2019 Şubat ayında kent meydanında verilen sözleri de hatırlatan Karasu, “Sivas’tan giden işgücünün de, genç nüfusunda il dışında Sivas’a gelmeyen yatırımda sebebi teşvik sorunudur. Sivas’ta birebir neredeyse aynı yapıya sahip kentler 5 veya 6 bölgede yada cazibe merkezi iken Sivas’ın bu rekabette ayakta kalması imkansızdır. Bu haksızlık giderilmeden Sivas’ın sorunları çözülmeyecek” dedi.

8 Şubat 2019’da Sivas’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu vaatleri anlatan Milletvekili Karasu, “Sivaslılara verilen vaatleri Mecliste sıralayınca iktidar milletvekillerinden tepki yağıyor. Nuri Demirağ OSB için özel teşvik çıkacaktı ne oldu? Nuri Demirağ 2020’de bitecekti bölgedeki çalışmaların ne zaman biteceği belli değil. Sivas’ın tamamında teşvik uygulaması yapılması için çalışmalar yapacağız diyor. Bu çalışmanın üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti. İktidarın ne yazık ki 2 yılda Sivas aklına gelmedi. Verilmiş sözler var ve bu sözler yerine getirilmedi. Cumhur ittifakının milletvekillerine de sesleniyorum. Sizler yüzde 70 oy alıp seçim meydanında Cumhurbaşkanınızın 2 yılı aşkın süre önce vermiş olduğu sözü yerde mi bırakacaksınız? İşte sizin için bir fırsat gelin kanun teklifine destek verin en azından Sivas’a mitinge geldiğinizde konuşacak yüzünüz olsun” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

“NEREYE DOKUNSAK BİN AH İŞİDİYORUZ”

Sivas’ın sorunlarının sadece teşvik olmadığını da belirten Karasu, “Cumhur İttifakı’nın yüzde 96 oy aldığı köyde dereye kanalizasyon karışıyor. 21 yüzyılda 2 bin nüfuslu köyün ortasında kanalizasyon karışmış dere akıyor. Çocuklar bu derede oyun oynuyor. Bu durumu vicdanınız kabul ediyor mu? Bize oy vermiş veya vermemiş hiç önemli değil. Ben gidip oradaki hemşehrilerimizin sorunu dinledim. Nereye dokunsak bin ah işitiyoruz. Peki iktidar milletvekillerini gören oldu mu? Alacahan köyümüzde bir tane geçit yok diye insanlar tarlasına gidemiyor. 400 yıllık kültür mirası Alacahan Kervansarayı’nda bir tane görevli olmadığı için koca kervansaray kapalı. Çetinkaya’ya bir bankamatiği çok gördünüz. Çiftçiyi desteklemek için gölet yaptık diyorsunuz peki bu göletten topladığınız fahiş sulama bedeli konusunda neden bir şey söylemiyorsunuz? Sizin yerli ve millilik anlayışınız bu mu?  Sarıyar, Kargın, Yusufoğlan, Doğanlı, Aşağıçakmak köylerinde dere ıslahı hala yapılmadı” şeklinde konuşmalarına son verdi.