SEYİT ÖMER YILDIZ

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Hayat Ağacında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinin alış veriş yapmaya devam ettiğini aktaran Başkan Duman, “Sivas Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ve Hayat Ağacı Derneği iş birliği ile yapmış olduğumuz yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Pandeminin de vermiş olduğu olumsuz etkilerden kaynaklı olarak önemli bir hizmete imza atmış bulunuyoruz Sivas Belediyesi  olarak. Daha önce yapmadığımız yardım şeklini bu yıl ilk kez yaptık ve çok saytıda insana ulaştık. Bunları da rakamsal olarak vermek gerekirse bugün itibari ile bin 250 ailemiz Hayat Ağacı Derneğinden düzenli olarak aylık alışverişini yapabiliyor. Günlük 5 bin ailemizin ise ekmek ihtiyaçlarını mahallelerinden ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar”dedi.

3 BİN AİLEYE 500 ER KİLO ODUN YARDIMI YAPTIK

Yapılan yakacak yardımlarına ilişkinde bilgiler veren Başkan Yardımcısı Duman; “Tabi Sivas kış memleketi soğuk günlerde herkes için olumsuz şart oluşturuyor ve bu da yardıma muhtaç aileleri biraz daha olumsuz etkiliyor. Bu manada da hem Sosyal Yardımlaşma Vakfının kömür yardımı ve onları tamamlayıcı olarakta bizim yapmış olduğumuz odun yardımı bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyor. Bu yıl 3 bin aileye 500 er kilo olacak şekilde odun yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

12 BİN 90 AİLEDEN 6 BİN 784 AİLEYE 500’ER LİRA YARDIMDA BULUNDUK

Pandemi dolayısıyla sıkıntıya düşen vatandaşlara yakacak yardımı  da yaptıklarını aktaran Başkan Yardımcısı Duman; “Bunun yanı sıra doğalgazlı evlerde oturanlar var artık günümüz ihtiyaçları doğrultusunda odun kömür yakamayacak ama evlerinde doğalgaz bulunan ailelerimiz var, bunlara da destek sağlamak açısından 500 TL gibi nakdi yardım kampanyası başlatmıştık. Bunun maksadı şuydu eğer odun kömür kullanıyorsa vatandaş bir 500 liralık daha yakacak alanilsin ya da doğalgaz kullanıyorsa bir faturasını da Sivas Belediyesi olarak biz karşılayabilelim diye başlatmış olduğumuz bir projeydi. 12.090 ailemiz bu çalışmamıza müracaat ettiler ve 6784 ailemiz yani kriterleri sağlayanlara bu 500 TL’lik yardımları hesaplarına yatırdık” ifadelerini kullandı.

ESNAFLARIMIZIN BİN 500 TL ÖDEMELERİNİ YAPACAĞIZ

Başkan Duman son olarak; “Bunun yanı sıra pandemi nedeniyle zorluk yaşayan esnaflarımız vardı daha önce 1000 TL olarak yapmış olduğumuz desteği bu sefer 1500 TL olarak açıklamıştık. Geçtiğimiz hafta tamamının müraacatlarını aldık. Genelgenin kapattığı ve kriterleri sağlayan işletmelerin tümüne 1500 TL destek vereceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta bu esnaflarımız yardımları ellerine ulaşmış olacak” diyerek açıklamasını sonlandırdı.