Mehmet TIRPAN

Saadet Partisi (SP) Sivas İl Başkanı Osman Gönay, Genel Başkanları Temel Karamollaoğlu’nun alınan baskın seçiminin ardından istişare etmek üzere Ankara’ya gittiğini dolayısıyla Genel Başkanlarının Sivas’taki programlara katılamayacağını söyledi.

Hazırladıkları program doğrultusunda ilçelerdeki çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Gönay, “Türkiye genelinde gelişmekte olan Saadet Partisi’nin teşkilatlarında ve Genel Merkezinde yakalamış olduğu heyecanı bizde Sivas’ta yakalayacağız. Hükümet çıkmaz içerisinde. Ekonomi diplerde. Baskın seçim çıkış olarak görülüyor. Baskın seçimin ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu seçimden en karlı çıkan parti olacağımızı düşünüyoruz. Bu seçimin sonunda iktidara gelip meclise taşınacağız. İnşallah Saadet dönemi olacak” dedi.

“TÜRKİYE ARTIK YÖNETİLEMEZ NOKTAYA GELDİ”

Ankara’dan Sivas’taki programlara katılmak için gelen Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Kaya, ise, 24 Haziran seçim kararının öncelikle ülkemize hayırlı olmasını, ülkemizin içinde bulunduğu badirelerden kurtulmasına vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

Türkiye’nin yönetilemez noktaya geldiği için baskın seçim kararı alındığını vurgulayan Kaya, “Ekonomik açıdan, uluslararası ilişkiler noktasında bölgemizin ateş çemberine dönmesi, açısından, tarım ve hayvancılığın geldiği nokta açısından, toplumdaki sosyolojik olarak yarılmalar açısından hangi noktadan bakarsanız bakın Türkiye artık yönetilemez noktaya geldi” dedi.

Bundan önce erken seçim adını duyduğunda dahi erken seçim vatana ihanettir şeklinde bir tepki ile kendisini ortaya koyan iktidar partisinin bugün erken seçim istediğine dikkat çeken Kaya, “Erken seçimi de geçtik baskın seçimle içinde bulunduğumuz bu girdaptan kurtulmayı hesap ederek kimse seçime hazırlanamasın düşüncesi ile böyle bir karar alındı. Ama Saadet Partisi teşkilatı seçim için altyapısını hazırladı. Allah’ın izniyle Saadet Partisi 24 Haziran seçimlerinin yükselen yıldızı olarak ülkemizin içinde bulunduğu duruma dur diyecek iradeyi milletimizle beraber gösterecektir. Biz Sivas’tayız. Hafik’le başlayan ve 3 gün sürecek olan ve 10 ilçede yapılacak çalışmalarla beraber inşallah üzerimize düşeni yapacağız. Aslında bu önemli. Güzel bir tevafuk. Böylesine seçim kararının alındığı ertesi günde Sivas’tan seçim startını veriyor olmak hem Sivas hem de ülkemiz için önemli bir girişimdir. Halkımızla kucaklaşacağız, halkımızla dertleşeceğiz. Dertliyiz, derdimize dert taş arayacağız. Halkımızın sorunlarını birebir dinleyeceğiz. Nerde bir dertli insanımız varsa onlarla hemhal olacağız. İnanıyoruz ki bu sürecin sonunda 24 Haziran ile beraber taçlanacak olan zaferimizin ilk adımını bugün Sivas’tan başlatmış oluyoruz. Allah içimizde bulunduğu süreçten kurtulmamıza bu seçimleri vesile kılsın” ifadelerini kullandı.