Mehmet TIRPAN

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Suşehri’nin çehresini değiştirecek ve önünü açacak büyük yatırımlar yapıldığını aynı zamanda kültürel anlamda da oldukça fazla çalışmalar yapıldığını söyledi.

Tarım alanda yaptıkları çalışmalara da değinen Yüksel: “Suşehri’nde kapalı kanal sistemi ile hiçbir araziye su inmiyordu. Suşehri Sivas’ın en verimli tarım arazilerine sahip. Kılıçkaya ve Gölova barajı yapılmış ama arazileri sulayacak sulama sistemi yoktu. Sular 1960’lı yıllarda yapılan su kanallarından gidiyordu. Sulama kanallarının 7 bin metrelik kısmını kapalı sisteme çevirdik. İnsanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Göçü durdurmak için 12 bin 200 metrelik kanalın yenilemesini yaptık” dedi.

Çiftçinin tarladan aldığı mahsulü arazisinden çıkaramadığını vurgulayan Yüksel: “Arazilerde tarladan tarlaya geçilmiyordu. 25 menfez yaptık. Arazi yollarını yeniden yaparak vatandaşın mahsulünü tarladan çıkarmasına yardımcı olduk. Kültür çalışmalarımız noktasında 150 ailemize sürekli evlerine yemek bıraktık. Kültür hizmetleri kapsamında yemek yapamayacak kişilere yönelik aş evi planlıyoruz. Fakir insanlara yemek vereceğiz. Suşehri’ndeki okullarımıza destek veriyoruz. İstanbul Kızılay Şube başkanlığı ile ortak bir çalışma yaparak ilk ve orta öğretimde öğrenim gören öğrencilerimizden 650 sine her yıl tepeden tırnağa kadar giydiriyoruz. Kendimize ait bir sosyal market açtık. İhtiyaç sahipli kişileri oraya götürüyoruz ve elbise ihtiyacını karşılıyoruz. Makine parkımız tamamen deforme olmuş. Araçların altlarında lastik dahi yoktu. İşe başlıyorsunuz iş makinaları arıza veriyordu. Makine Parkını tamamen yeniledik. Temizlikle ilgili çöp araçlarımızı yeniledik. İtfaiyedeki sıkıntılarımızı giderdik ancak bir iki araç daha takviye etmemiz lazım. Eski araçlarla ilgili yedek parça ile ilgili sıkıntılar yaşandı. Belediyenin borcundan dolayı parça alamıyorduk. Suşehri’ne asfalt plenti kurduk. Hükümet yatırımlarında da büyük adımlar atıldı. İlçemizde hükümet binası noktasında sıkıntı vardı. Yer sorununu çözdük hükümet konağımızın kaba inşaatı bitti. Yine adliye sarayımızda da çalışmalar devam ediyor. Yeni hastanemiz büyük ölçüde kaba inşaatı bitti. 112 binasını yeniledik. Gençlik merkezimizi hizmet açtık. Kılıçkaya sosyal tesisimiz yapılırken plan konusunda suyun kırmızı kodu yerinde yanlışlık yapılmış. Tesisin büyük bir kısmı sular altında kalıyor. 2014 yılında Belediyeyi devraldığımızda burada su yoktu. Kuraklık vardı tesisi çalıştıramadık. 1 yıl sonra su doldurdular mescit hariç tamamı sular altında kaldı. Bu sen kuraklıktan dolayı su tam seviyeye çıkmadığı için gücümüzün yettiği kadar vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Eksikliklerimizi önümüzdeki yıllarda tamamlayacağız. 2 tesisimiz daha var. Bu tesislerde de sıkıntılar var. Tesisler noktasında Karşıyaka tabiat parkı oluşturduk. 200 bin m2’lik alanda Suşehri’ni tamamen kuş bakışı gören bir yer. Burası yaptığımız tesislerin en iyisi. Burayı da tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.