İdlib’deki hava saldırısı sonrasında şehit olan mehmetçiklerin ardından Edirne sınır kapısının açılmasıyla, Türkiye’deki mülteciler Avrupa ülkelerine gitmek için harekete geçti. Olayların ardından Sivas’taki göçmenlerde de sınıra gitme telaşı başladı. Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenlere ve hükümete destek vermek isteyen Osmanlı Turizm firması göçmenleri sınıra ücretsiz taşıma kararı aldı.
SEYİT ÖMER YILDIZ/MEHMET TIRPAN
Suriye rejim güçlerinin İdlib’deki Türk askerlerine yönelik yapılan saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla açılan Edirne sınır kapısında yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Edirne sınır kapısının açılmasının ardından Sivas’ta da hareketlilik yaşandı. Sivas’ta yaşamını sürdüren göçmenler ilk olarak Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için harekete geçti. İlimizdeki göçmenleri Edirne sınır kapısına ulaştırma noktasında harekete geçen Osmanlı Turizm firması, göçmenleri sınır kapısına ücretsiz taşıma kararı aldı. Taşımacılık hizmeti veren firma ilk etapta 3 otobüs dolusu göçmeni Edirne sınır kapısına götürdü. 
Hükümete destek vermek ve durumu iyi olmayan göçmenleri sınıra taşımak için çalışma başlattıklarını vurgulayan firma yetkilisi Bekir Çakır, “Devletimizin aldığı kararın ardından bizde araçlarımızla yaklaşık 100 mülteciyi Edirne tarafına yolcu ettik. Devletimizin her zaman yanındayız. İki aracın mazotunu kendim bizzat karşıladım. Diğer araçta ise durumu iyi olan bir kaç suriyeli vardı onlarda sadece mazot desteğinde bulundular hiç bir ücret talep etmedik” dedi.
Sivas’taki göçmenleri sınıra taşımaya devam edeceklerini aktaran Çakır, “Bunu yapmamızda ki temel sebep Türk kanı taşıdığım için Avrupa’ya bir nebzede olsa zarar vermek. Şimdiye kadar varlıklarından hiç şikayet etmedik. Yoksulların yanında olduk ekmeğimizi paylaştık. Çocukları peçete falan satıyorlardı maddi manevi her şekilde yanlarında olduk. Ama şehitlerimizi verdikten sonra dengeler değişti. Devlet Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da sınır kapısını açtığı için bizde firma olarak devletimizin yanında olmak adına ücretsiz taşımacılık hizmeti vermeye başladık. Gücümüzün yettiği oranda da göçmenleri taşımaya devam edeceğiz. Başlattığımız seferberliğe sivil toplum kuruluşlarının da el atması lazım. Merkezde ve ilçelerde ne kadar mülteci varsa bunları biz sınıra taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.