MEHMET TIRPAN

Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkanı Beşir Köksal, Kamu ve zincir marketlerle esnafların rekabet içerisine girmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kamu kurumlarının bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Köksal, “Devlet kamu kurumlarının esnafın işinden el çekmeleri lazım. Bu konuda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile görüştüm. Belediyenin sosyal tesislerin köfte satılıyordu. Girişimlerimiz sonucu köfte satışı kaldırıldı” dedi.

Belediye’ye ait olan sosyal tesisin herhangi bir esnafa devredilerek işletilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Köksal, “Kentin merkezinde yer alan sosyal tesis bir esnafa kira karşılığında devredilebilir. Bu düşünce devreye girerse hem esnaf hemde Belediye kazanır. Bu konuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Geçen kurban Bayramı ve gurbetçilerin Sivas’a gelmesi ile esnafların işlerinde biraz oynama oldu. Gurbetçiler gitti ve güz geldi yine esnafların işlerinde azalma oldu. Bu süreçte tüketicilerimize ciddi bir sorumluluk düşüyor. Tüketicilerimiz alışverişlerini küçük esnaftan yapsınlar ve pandemi kurallarına herkes uysun. İşyerleri bir daha kapanırsa gerçekten esnaflar çok perişan olur” ifadelerini kullandı.

AŞIYA ESNAFLAR YETERİ KADAR ÖNEM GÖSTERİYOR

Esnafların aşılanma konusuna da değinen Başkan Köksal, “Aşının çok önemli. Esnaf ve sanatkarımız aşı konusunda çok duyarlı. Vakalar artmaya başladı. Esnaflarımız dükkanlarının tekrar kapanmaması için kurallara ciddi derecede uyuyor. Ama yeterli mi yeterli değil. Konfederasyonumuzdan da bu konuda genelge geldi. Bize bağlı 32 odamıza genelgeyi gönderdik. Aşı konusunda esnafların daha duyarlı olmasını istedik. Aksi halde işyerlerimiz kapanıyor. Esnaf sıkıntı çekiyor. Sivas’ta ekonomi bozuluyor. Bu sıkıntıları çekmemek için aşı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. İşyerlerimize gelen vatandaşlara esnaflarımız aşı olup olmadığını sorsunlar. Aşı olmayan vatandaş ve esnaflarda biran önce aşılarını olsunlar” ifadelerini kullandı.