MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 2021 yılında Belediyenin kendi kullandığı elektriği kendinin üreteceğini söyledi.

Hayata geçirecekleri projeler sayesinde Belediyenin her yıl 12 Milyon TL gelir elde edeceğini aktaran Başkan Bilgin, “Yeni dönem akıllı şehirlerin ön plana çıktığını gösteriyor. Bizde bu kapsamda master plan hazırladık ve kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Belediyemizin enerji tüketiminin 1 MVA’ lık kısmını IPA fonlarıyla kuracağımız Güneş Elektrik Santrali (GES) aracılığı ile gidereceğiz” dedi.

Yeni dönemin ruhunun yeni çalışmalar gerektirdiğinin altını çizen Başkan Bilgin, “Kendi elektirğini kendi üreten bir belediye olacağız. 1 MVA’lık proje için de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından hibe aldık. 1 MVA’nın bedeli 5 milyon TL. Belediye olarak 1 MVA’lık projeyi de biz hayata geçireceğiz. Yani 2 MVA'lık GES projemiz hazır. Projeyi hayata geçirmek adına yer arıyoruz. Bu projeyi 2020’de bitirmek hedefimizdi ancak pandemi sürecinden dolayı ötelendi. Kaynak noktasında sorun yok. Kaynağımız hazır. Kendini 4 yılda amorti eden bir sistem kuracağız. Sistem kendini amorti ettikten sonra Sivas Belediyesine yıllık 12 Milyon TL para bırakacak. Kendi enerjimizi üretecek bir sistem ortaya koyacağız. Çünkü çağın ihtiyaçları bunu gerektiriyor. Bu konuda biraz geciktik ama 2021 yılında kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

SEMT KÜTÜPHANELERİ YAPILACAK

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Diriliş Mahallesi, Klavuz, Alibaba, Şeyhşamil, Kardeşler Mahallesi gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu mahallelere gerekirse 24 saat esasına göre gençlere hizmet verecek semt kütüphaneleri ve kıraathaneler açmak istediklerini söyledi.

İnsanların huzurlu bir ortamca çayını kahvesini içerek kütüphanede ders çalışabileceklerini sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını aktaran Bilgin, “Anne ve babalar çocuklarının Belediyeye ait olan semt kütüphanesinde ders çalıştığını bilecek. Kütüphanelerde internet, yazılı basım ve kitaplar olacak. Gençler hem ders çalışacaklar hemde bilgiye hızlı ve rahat bir şekilde ulaşacaklar” dedi.

2. MİLLET BAHÇESİNİN PROJE İHALESİ YAPILDI

Sivas’a ikincisi yapılacak olan millet Bahçesi Projesinde gelinen son durum hakkında da bilgiler veren Bilgin, “27 Haziran Parkı ve Numune Hastanesi alanına yapılacak Millet kıraathanesinin proje ihalesi geçen ay yapıldı. Millet Bahçesinin altına 300 araçlık otopark yapılacak. Alanın çevresinde de otoparklar olacak. Yani 750 araçlık bir alan olacak. Mevcut millet bahçesi zaten hizmete açıldı” ifadelerini kullandı.