HANİFE KANAT

Pandemi nedeni ile çok zor iki sene geçiren düğün salonu işletmecileri, Sivas genelinde kafelerde düşük fiyatlı düğün organizasyonu hizmeti verilmesine engel olabilmek adına Sivas Valiliği Makamına başvuruda bulunmuştu. Ancak başvurunun neticesinde Etkinlik-Sen bir geri dönüş alamadı. Etkinlik-Sen Sivas İl Başkanı Kübra Torun konu ile ilgili açıklama yaptı.

Pandemi döneminde hiç bir şekilde düğün, kına ve nişan organizasyonlarının yapılmasına izin verilmediğini ve bu durumun işletmecileri çok zor durumda bıraktığına değinen Torun; “İki yıl boyunca hiç bir şekilde çalışamadık. İnsanlara sağladığımız istihdamı durdurmak zorunda kaldık. Bir sektör gözlerimizin önünde yok olma tehlikesi geçirdi. Ancak iki yıl sonra nihayet toparlanıyoruz derken şimdide bizlerle haksız rekabet içerisine giren kafe işletmecileri ekmeğimiz ile oynuyor.” ifadelerini kullandı.

Düğün salonu işletmeciliğinin bir çok prosedürden geçtiğini belirten Torun; “Düğün salonu işletmeciliği için alınan ruhsat bir çok alanı kapsıyor. Biz Sivas’ta bu kıstaslara uymadığı halde düğün, nişan ve kına organizasyonu yapan bir çok yer tespit ettik. Haksız rekabetin önüne geçilebilmesi ve herkesin kendi işini yapabilmesi adına valilik makamına meramımızı bildirdik ancak bir geri dönüş alamadık. Şu an yaz ayları geldiği için düğün sezonu açılmış durumda ve bizim sektörümüzde orkestrasından garsonuna kadar evine ekmek götüren bir çok insan var ama piyasada dönen haksız rekabet bizlerin işini sekteye uğratıyor. Bu nedenle yetkili makamlardan denetimi sıklaştırmalarını talep ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.