MELTEM DUMAN

Vali Salih Ayhan, basın mensupları ile bir araya gelerek ilde yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

İlk olarak yüzyüze eğitimin başlaması ile birlikte eğitim konusunu ele alan Vali Ayhan, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının kesintisiz devam edebilmesi için tüm tedbirleri adlıklarını ve tedbirlerin sıkı bir şekilde devam ettirileceğini aktardı.

Şüphesiz salgının en fazla etkilediği alanların başında eğitimin yer aldığının altını çizen Vali Ayhan, “Mart 2020’den itibaren vaka seyrine göre ilerleyen planlamalarla eğitim-öğretim faaliyetlerimize devam ettik. Çoğunlukla uzaktan eğitim şeklinde geçen bu sürede çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gerek öğretmenlerimiz gerekse idari pozisyonda olan bizler büyük gayret gösterdik. İlimiz, uzaktan eğitim faaliyetlerini sosyal içeriklerle zenginleştirme, öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimi, fırsat eşitliği gibi hususlarda örnek bir çalışma yürüttü. Okulların açılması ile birlikte yüz yüze eğitim başladı. İnşallah sorunsuz bir şekilde yüzyüze eğitimi devam ettireceğiz” dedi.

Hijyen standartları açısından okullarda tüm önlemleri aldıklarını aktaran Ayhan, “Vaka durumları karşısında izleyeceğimiz yol bakanlığımız tarafından net bir biçimde belirlenmiş durumda. Kısacası bizler eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yüz yüze devam edebilmesi için gerekli tüm iradeyi gösteriyoruz. Öğrencilerimizden istirhamım sınıfta, kantinde, okul koridorlarında, serviste, teneffüslerde ve toplu alanlarda mutlaka maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları ve öğretmenlerimizin uyarılarını titizlikle yerine getirmeleri. Kurallara uyarsak hem kendi sağlığımızı hem de arkadaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmamış oluruz. Yüz yüze eğitimin devam etmesi ve öğrencilerimizin sağlığının korunması, değerli öğretmenlerimizin, velilerimiz ve tüm paydaşların göstereceği gayret ve çabaya bağlı olacaktır. Özellikle siz değerli basın mensuplarımızdan salgın ile mücadelede vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, dikkatlerinin çekilmesi gibi hususlarda büyük hassasiyet beklediğimizi ifade etmek istiyorum.  Bu topraklarda ilelebet kalmak istiyorsak, evlatlarımızı iyi yetiştirmek durumundayız. Ben inanıyorum ki her gelecek günümüz, geçmişteki günümüzden daha iyi olacak, evlatlarımız daha iyi bir bilgi birikimiyle donatılmış olacak ve bu milleti en iyi şekilde temsil edecektir.  Bu vesile ile 2021-2022 eğitim-öğretim yılının tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan daha sonra Sivas’ta devam eden ihale aşamasında olan ve biten projeler hakkında bilgiler verdi.