MEHMET TIRPAN

2 Temmuz 1993 Sivas Olaylarının 28. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında ilimizde gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri kapsamında gerekli tüm tedbirler ve önlemler alındı.

İlimizde gerçekleştirilecek olan anma etkinliğine ilişkin bilgiler veren Vali Salih Ayhan, Alınan tüm tedbirlerin anma etkinliğine katılacak olan misafirlerin huzur ve güvenliği için olduğunu söyledi.

Olumsuz bir olayın gerçekleşmesini beklemediklerinin altını çizen Vali Ayhan, “28 yıl boyunca bu acı bizi ayrıştırmadı aksine bütünleştirdi ve beraberliğimizi pekiştirmiş oldu. Bu acı tüm ülkemizin ve tüm insanlığın acısıdır. Her yıl salgından dolayı sembolik bir anma programı yapıyorduk. Ancak bu yıl tüm kısıtlamaları kaldırdık. Her yıl olduğu gibi bu yılda herkesin sağduyulu olacağına inanıyorum. İlimize gelen misafirlerin konuşmalarında ve davranışlarında provokatif olabilecek tavır ve davranışlara girmemesini temenni ediyorum” dedi.

TRAFİK TECSİL DENETLEME MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÜCÜLERİ UYARDI!

Bugün ilimizde yapılacak olan anma etkinlikleri kapsamında Seyrantepe Caddesi, Fidanlık Caddesi, Yeditepe Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Hikmet Işık Caddesi, Boran Caddesi Mevlana Caddesi, Atatürk Caddesi, Afyon Sokak, Ali Ağa Cami Çevresi ve Bekir Sami Kunduk Caddesinin tamamı ile bu sokaklara açılan cadde ve sokak girişlerine araç park etmek yasaklandı. Uyarı ve ikazlara uymayan sürücülerin araçları çekilecek. Bu sokak ve caddelere girişler kontrollü bir şekilde sağlanacak. Anma programı boyunca Mevlana Caddesi ve Atatürk Caddesi trafiğe kapatılacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Anma etkinlikleri boyunca kent merkezinde ve yürüyüşün yapılacağı alanda polisler görev alacak. Herhangi bir taşkınlık veya olayda emniyet güçleri müdahale edecek. Araç parkına kapatılan cadde ve sokakların girişine bariyerler kurulacak. Bariyerle kapatılan cadde ve sokak girişlerinde de emniyet güçleri görev alacak.