MEHMET TIRPAN

İl Müftülüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü madde bağımlılarına yönelik çalışma doğrultusunda merkez ve ilçelerde görevlendirilen Bağımlılık Koordinatörlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca il ve ilçelerde bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülecek hizmetler din görevlilerine anlatıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her ilde ve ilçelerde bağımlılıkla mücadele koordinatörleri belirlediğini, din görevlileri sayesinde bağımlılara ulaşarak onların gerek Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) gerekse Çocuk, Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezinde tedavi olmalarını sağladıklarını söyledi.

Bağımlı olan gençlerin tedavi olarak normal hayatlarına dönmelerini çok fazla arzuladıklarının altını çizen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onlar bizim hazinemiz. Bir toplumun hazinesi eğer güçlü olursa o topluma dokunmak kolay olmaz. Gençlerimiz üzerinde bazı insanlar maalesef oyunlar oynuyorlar. Bu oyunları çok iyi görmek lazım. Gençler bizim her şeyimiz ve onlara rüzgar bile değsin istemiyoruz” dedi.

Özellikle gençlerin madde bağımlılığından kurtulması için uzun bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önderliğinde çalışmalar yaptıklarını hatırlatan İl Müftüsü Akkuş, “Aile bütünlüğünü tehlikeye sokarak  gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit eden, Madde Bağımlığı, Sosyal Medya Bağımlılığı veya bunlara benzer her türlü  bağımlılıklarla mücadele etmek her bir bireyin görevidir. İl Müftülüğü olarak bu mücadele  içindeyiz ve  koordinatörlerimiz ile sahaya inerek tespit edilen bağımlılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarımızda Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde olan diğer kurumlarımıza ayrıca desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu

Toplantının ardından İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube görevlileri konuyla ilgili sunumlar yaptı.