Mehmet TIRPAN

Karainci Camii Derneği Gençlik Kolları üyeleri ve bazı cami imamları iftarda bir araya geldi. Kadı Burhanettin Kur’an Kursunda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 6’ncısı icra edilen iftar programına katılım oldukça yoğun oldu. İftar Programına İl Müftü Vekili Hüseyin Karayaka, Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Susam ve Mehmet Şahin ile Karainci Camii Gençleri katıldı.

Programda davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Karainci Camii Müezzini Efendi Tek, bu tür faaliyetlerle cami merkezli bir gençlik oluşturduklarını söyledi.

Çeşitli organizasyon ve etkinlikler düzenleyerek gençleri camilerle ilişkilendirdiklerini belirten Tek,

 “Gençlerimiz milletimizin ve ümmetimizin geleceği. Biz bu günlerde onlara ne verebilirsek yarınlarda onları alacağız. Yıllardır cami merkezli bir gençlik yetiştirmek hayali ile çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Son 6 yıldır Karainci Camii Derneği Gençlik kollarını kurduk. Eğitim ve maneviyat başta olmak üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Bu ümmetin geleceğinin gençler olacağının altını çizen Tek, “Camilerimizde ve toplantılarımızda almış olduğunuz bereketli ve feyizli kazanımlarınızı inşallah ömür boyu taşıyacaksınız. Camilere geldiğiniz için, oruç tuttuğunuz için ve hep beraber oruçlarımızı açtığımız için hepinize teşekkür ediyorum. Yaz kış demeden sportif ve aktüel faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Mahallelerimizin yaşlılarını birebir ziyaret ediyoruz. Huzurevi, mezarlık ve şehitlik ziyaretlerimiz var. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve kötü kuruluşlardan uzak tutmak istiyoruz. Şuanda bazı tehlikeler var. Adları her ne kadar hoca hacı olsa da çeşitli programlarda dinimize yakışmayan sözlerin konuşulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu konuklarda çocuklarımızın ve gençlerimizin doğru bilgiyi doğru yerden öğrenmelerini sağlıyoruz. Yaz kuran kurslarına katılan kişilere Kur’an-ı Kerimi öğretmekten ziyade Kur’an-ı Kerimi tanıtmak, camiyi tanıtmak, namazlarda okuduğumuz sureleri ezberletmek, cami adabı, İslam hayatı, Peygamber Efendimizi tanımak, doğru bilgiyi doğru kaynaklardan öğrenme yönünde çocuklarımıza eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştu.

Müftü Vekili Hüseyin Karayaka ise programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek gençlerin cami ile irtibatlarının arşın gölgesinde gölgelenecek yedi zümreden biri olacağını söyledi.