SÜMEYRA DENİZ

 

Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan yürüttükleri projeler ve çalışmalar hakkında Vali Davut Gül’e brifing verdi. Devam eden, projesine başlanan ve henüz başlamamış olan projeler hakkında sunum yapan Aslan  Planlanan önemli projeleri anlattı. Toplam proje sayılarının 50 olduğunu kaydeden Aslan, “ Bu 50 projemizden 45 tanesi ulaşım sektörü ile ilgili kalan 5 proje ise turizmle ilgili bunlar; Karayün, Celalli- Divriği, Kangal- Divriği ve Sivas Yıldızdağı yollarımız. Projelerin toplam tutarı 4 Milyar 403 Milyon TL ve projelerimizin çalışmaları sürüyor” dedi.

Geminbeli, Yağdonduran ve Sarıçiçek Tünellerinin yapımının sürdüğünü kaydeden Aslan “  Tünel çalışmaları alt yapı işi olduğu için zaman zaman göçüklerle karşılaşabiliyoruz en son da tünelinin içerisinde bir yangın olayı ile karşılaşmıştık. Bizim şu anda kazı destek anlamında inşallah bir aksilik olmazsa Temmuz ayının ikinci yarısı gibi tüpün bir tanesinde ışığı göreceğiz bizim bütün çalışmalarımız 2019yılı sonunda inşallah tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz Geminbeli tünelinde” şeklinde konuştu.

Muhtelif kesimlerde kavşak çalışmalarımız var en son olarak halil Rıfat paşa kavşağını Bağdat caddesinin girişine  yapmıştık. Hastane kavşağında bir talep var zaman zaman trafik sıkışıklığı ile ilgili biz alternatifler olarak 3, 4 tane proje çalışmamız var ve devam ediyor.  Bir de o alan imar alanı olduğu için kavşak açısında zor tam olarak yerleşmiyor bunları çözmeye çalışıyoruz. Projeler tamamlandığında inşallah hayata geçirireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Vali Davut Gül ise Sivas’ın karayolları bakımından şanslı bir olduğunu ifade ederek, “ 773 km şu an bölünmüş yollarımızın yapılan kısmı bu Türkiye ile karşılaştırıldığında mukayesede Sivas 1. Sıradadır” dedi.