Mehmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Gemerek İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Hastürk, Sivas’ta ve ilçelerde çiftçiliğin modernleşmesi ve gelişmesi gerektiğini söyledi.

Gemerek ilçesinde tarımla ilgili yapılan çalışmalara değinen Hastürk, “Gemerek ilçesi verimli bir ovaya sahip. Gemerek’teki çiftçiler tarımı modern bir şekilde gerçekleştiriyor. Çiftçilerin bilinçlendirilmesi lazım” dedi.

Gemerek’te üretilen mahsuller hakkında bilgi veren Gemerek İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Hastürk, “Gemerek’te 406 bin 548 dekar ekilebilir arazimiz var. Bu arazinin 24 bin dekarlık alanı mirasçılar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ekilmiyor. 115 bin 760 dekarda sulu tarım yapılıyor. 178 bin 627 dekarda susuz tarım yapılıyor. Kuraklık olmasına rağmen Gemerek’te 2017 yılında 17 bin ton arpa, 57 ton yağlık ayçiçeği, 28 bin 415 ton buğday, 40 bin ton yem bitkisi, 68 bin 725 bin ton patates üretmişiz. Her sene mağdur olan Gemerek çiftçisi ürettiği patatesi tefecilere kaptırıyordu para alamıyordu ama bu sene iyi para kazandılar. 250 bin ton şeker pancarı üretildi ve Kayseri Şeker Fabrikasına gönderildi. Üretilen tarım ürünleri sayesinde 61 milyon TL para ilçemize girdi. Gemerek çiftçisi mahsulden memnun. Bu yıl inşallah daha iyi olacak. Tarımın yanı sıra hayvancılık noktasında da önemli gelişmeler var. Gemerek’te hayvancılığın artırılması için bin başlık ahır yapılıyor. Üretimin ve mahsulün artırılması için çiftçilerin bilinçlendirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.