MEHMET TIRPAN

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Yüksek Hızlı Tren projelerinin ülkemizin her tarafında yapımı devam ederken TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğünün Hızlı Tren Projelerine katkı sağladığını söyledi.

TÜRASAŞ Sivas TÜRASAŞ Eskişehir ve TÜRASAŞ Adapazarı’nın TCDD’nin çeken ve çekilen araçlarını imal ve tamir eden güzide kurumlar olduğunu aktaran Başkan Peker, “ TÜRASAŞ Bölge Müdürlükleri kendi faaliyet alanında bir çok ülkeye ihracat yaparak ülkemizin ekonomisine yüksek katkılar sağlamışlardır. İstihdam alanında da işsizliğe umut olmuştur. Bu nedenle TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü daha da geliştirilerek hem kent ekonomisine hem de işsizliğe katkı sunabilir” dedi.

Sivas’ta yük vagonu imalatı ve tamiratı yapılarak kentin ekonomisine aylık ortalama 10 Milyon TL sıcak para akışı sağladığının altını çizen Başkan Peker, “TCDD’nin serbestleşmesine veya holdingleşmesine bir kez daha karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. TCDD’yi yöneten istihdam eden ve denetleyen Devlet olmalıdır. Aynı zamanda başta Sivas TÜRASAŞ olmak üzere Bölge Müdürlükleri geliştirilmelidir. Bu konuda önerimiz bu üç kurumun daha da modernize edilerek TCDD’nin tüm ihtiyaçlarının bu Bölge Müdürlüklerinde sağlanması hem ülkemiz hem de şehirlerimiz için yararlı olacağı kanısındayım. Bölge Müdürlerimize yapacakları projelerde destek olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.