MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, Hamidiye Kültür Parkında hayata geçirilen projeler için Bakanlıklardan destek aldıklarını, güzel projelere her zaman kaynak bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de tek olacak Hamidiye Kültür Parkını 4 Eylül’de açmayı planladıklarını aktaran Vali Ayhan, “ Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığından bazı projelerin hayata geçirilmesi noktasında maddi destek aldık. 4 Eylül’de Yüksek Hızlı Trenin Sivas’a gelmesi ile birlikte Hamidiye Kültür Parkının açılması konusunda önerimiz olacak” dedi.

Hamidiye Kültür Parkının içerisinde bir birinden güzel bir çok donatının yer alacağını aktaran Vali Ayhan, “Bu projeyi 22 ayrı projenin bir araya geldiği ve birbirini bütünlediği, kompleks yaşam merkezi olarak görebiliriz. Tarımdan turizme, kültürden eğitime, doğadan teknolojiye hemen her alanda her yaştan vatandaşımızın ilgi ve ihtiyacına yönelik bir mantık ile kurguladığımız Hamidiye Kültür Parkı, Sivas'a yeni bir değer katacak. Projelerin gerçekleşmesinde en ince ayrıntılara dahi dikkat ediyoruz. Hamidiye Kültür Parkında geçmişin ruhunu koruyup yeni dönemin de ihtiyacı olan hizmetleri entegre ediyoruz. Tescilli yapılara verilen fonksiyonlardan yan ısıra proje alanına ek yapılarda ilave ediliyor. Organik Pazarı Alanı, Savaş Hatları Müzesi, Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, Çadır Restoran, Muzaffer Sarısözen Sanat Konağı, Kır Kahvesi, Butik Otel, Engelli Aktif Yaşam Merkezi, Egzotik Park, Uluslararası Geleneksel Atlı Spor Müsabaka Alanı ve Macera Parkı yer alacak. Bu projelerin bitmesi ile birlikte de bölgede 100’den fazla insan çalışacak” ifadelerini kullandı.

“OZANLAR VE MÜZİK KÜLTÜRÜ MÜZESİ SİMGE BİR BİNA OLACAK”

Sivas’a özgü bir çok müzik kültürünün olduğunu da ifade eden Vali Ayhan, “Ozanlar ve Müzik Kültürü Müzesi çok simge bir bina. Müzecilik çalışmamızın en zirvesi Ozanlar ve Müzik Kültürü Müzesi olacak. Belediyenin de Müzik konusunda UNESCO’ya müracaatı var. Bu sayede müze daha anlamlı hale gelecek. Müzenin içerisinde atölyeler ve geçici sergi alanları yer alacak. Müzenin içerisindeki tema her yıl değişecek. Müzeciler her yıl farklı temalara sahip olmalı. Yine Sanayi Mektebi Müzesinde geçmiş dönemde yapılan  ürünlerin atölyeleri olacak” dedi.

“ZANATKARLAR ÇARŞISINI DA 4 EYLÜL’E YETİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Son olarak geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve inşaat çalışmaları süren Zanaatkârlar Çarşısı hakkında da katıldığı bir programda bilgiler veren Ayhan sözlerini, “Zanaatkârlar Çarşısını İnşallah 4 Eylül’e bitireceğiz. Çarşının temeli atıldı çalışmalar sürüyor. Eski Halk Eğitim Merkezinin bulunduğu alana yapılan külliyenin bu yıl kaba inşaatı bitecek. Alt kısmına yapılacak 38 dükkanı da ilimizdeki esnaflara tahsis edeceğiz. Önümüzdeki yıl da külliyenin tamamının biteceğini düşünmekteyim” şeklinde sonlandırdı.