MELDA GENEŞ

Aslen Sivaslı olan ve geçimini yaptığı bileklik kolye ve diğer takı ürünlerini satarak geçimini sağlayan Sakine Ova, ürettiği her takıda farklı duyguların yüklü olduğunu vurgulayarak, "Takı tasarım yapmayı çok seviyorum. Bu işi beni hayata bağlayan bir meslek olarak görüyorum." dedi.

Antalya Kemer’de yaptığı el emeği göz nuru ürünleri satarak geçimini sağlayan Ova, “Tasarım yapmayı çok seviyorum. Geçimimi bez bebek ve çeşitli takılar yaparak sağlıyorum. Korona virüs salgınında işlerimiz yok denecek kadar azalmıştı ancak normalleşme ile birlikte işlerimizde normale döndü. Yerli ve yabancı turistler tasarladığım takılara oldukça fazla ilgi gösteriyor. Her bütçeye uygun kolye ve bilekliklerimiz var. Farklı renkli taşlardan meydana gelen takılar insanların dikkatini çekiyor” dedi.

Tasarım yapmaktan keyif aldığını vurgulayan Sakine Ova, hobi olarak başladığı takı tasarımı sayesinde aile ekonomisine azımsanmayacak düzeyde katkıda bulunduğunu söyledi.

Vaktinin büyük bölümünü atölyesinde geçirdiğini ifade eden Ova, boncukları birbirine ekleyerek bir ürün haline getirmekten büyük bir keyif aldığını kaydetti.

‘Kolye ve bileklik yapmak için boncukları elime aldığımda bütün yorgunluğum gidiyor’ diyen Ova, bir işle uğraşmanın, üretmenin ve bu üretim sonucu para kazanmanın kendisine pozitif bir enerji yüklediğini de sözlerine ekledi.