MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Polat, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayak izlerine basarak siyaset yaptıklarını, bu anlayışın BBP için onur ve şeref olduğunu söyledi.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu suikastinin halen aydınlığa çıkmadığını Kahramanmaraş’taki mahkemelere katıldıklarını ve adeta mahkemelerde tiyatro oynandığını savunan Başkan Polat, “Bu suikastın artık çözülmesini istiyoruz. Bu dava siyasi bir dava. Biz 15 Temmuz gibi hain bir darbe süreci ile karşı karşıya geldik. Şehit liderimize suikastte bulunan astsubay, Marmaris’te Cumhurbaşkanına suikast yapmaya gittiler” dedi.

Alperenler olarak Merhum Yazıcıoğlu’nun suikast sonucunda şehit olduğuna inandıklarının altını çizen Polat, “Kimse kaza diyerek bu olayı kapatamaz. Bu kadar tesadüflerin bir araya gelmesi mümkün değil. Radarların karartılması ve Türk Silahlı Kuvvetine ait uçakların kullanılması tesadüf olamaz. Biz o zaman Türk Silahlarına ait hava unsurlarının kullanıldığını söylediğimiz zaman bize şaşırıyorlardı. 15 Temmuz’da Meclis ve saray bombalandı. Demek ki oluyormuş. Bu durumda katil FETO Örgütü diyerekte işin içinden çıkılmaz. Bu suikastın içerisinde devletin içine sızdırılmış devşirilmiş ne kadar isim varsa dava dosyasında var zaten. 130’un üzerinde sanık var. Mahkemelere gidiyoruz hakimler değişiyor sürekli 3-5 ay öteye gün atılıyor. 13 yıl olmuş halen suikast aydınlatılamadı. Türkiye’de alperenlerin lideri şehit olmuş. Şuanda Türkiye Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyaset anlayışına muhtaç. Yazıcıoğlu, siyasete ahlak, seviye ve itibar getirmiş. Ama mahkemelere gidiyoruz geliyoruz bir gelişme yok. Devletin görevi adalet sağlamaktır. Geciken adalette adalet değildir. Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz ancak artık katiller bulunup hesap sorulsun. FETÖ yaptı demekle olmuyor. Sanıklar yargılansın. Suikastin arkasında kimse varsa ortaya çıkarılsın. Ben inanıyorum ki bu işin arkasında yabancı istihbarat örgütleri de var. Bugün katiller elini kolunu sallayarak geziyor” ifadelerini kullandı.