Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarında Sivas Merkez’e bağlı Gaziköy Okulunda yaşanan sıkıntılar gündeme geldi.

Okulda yaşanan sorunların giderilmesi için Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna sevk edilen konuya ilişkin araştırma yapan komisyon okulda tespit ettikleri sorunlar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Komisyonun hazırladığı raporu okuyan İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman, “Merkez Gaziköy Okulunun kız ve erkek öğrenci tuvaletlerinde 3 er kabin ve 3 er lavabo bulunmaktadır. Kabin kapıları, musluklar, su tesisatı ve zemin fayansları yıpranmış, lavaboların bulunduğu bölüm ıslak zemininde gider meyli yeterli olmadığından su birikmekte ve bu nedenle temizlenememektedir” dedi.

Okulun tuvaletlerinin acilen onarılması gerektiği belirtilen rapora ilişkin bilgiler veren Toraman; “Tuvaletlerde bulunan, giderlerde ki sıkıntılar nedeniyle yoğun ve kötü bir koku hâkimdir. Kız ve erkek öğrenci tuvaletlerinin kabin kapıları, su tesisatı (su boruları, musluklar ve sifon vanaları) ile zemin ve kabin içi yer, duvar fayanslarının yenilenmesi gerekmektedir. İl Genel Meclisi’nin okuldaki sıkıntıların acilen giderilmesi noktasında karar alması gerekir” ifadelerini kullandı.