Sümeyra DENİZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan projeelrin ne aşamada olduğunu göstermek ve yapılan hummalı çalışmaları anlatmak için basın mensupları ile birçok noktayı gezen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Gazi Lisesi kavşağında ki altgeçit çalışması hakkında da bilgiler verdi.

Kavşakta ki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Aydın, “İşin zaman alan zor olan kısmını aşmış durumdayız burada bir alt geçit çalışması yapıyoruz projenin toplam bedeli 7 milyon TL yaklaşık 65 gün oldu bu çalışmayı başlatalı inşallah kasım ayı içerisinde de burayı tamamlamış olacağız” dedi.

 

 

Kazıklar çakıldıktan sonra perdelerde tamamlandıktan sonra altını boşaltma kısmına geçileceğini aktaran Aydın, “  İşin yaklaşık yüzde 70 75 seviyesindeyiz dolayısıyla inşallah kış gelmeden kar yağmadan bu çalışmayı da bitirmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

SİVAS’TA Kİ EN SORUNLA KAVŞAKLARDAN BİR TANESİYDİ

 

Gazi Lisesi kavşağının Sivas’ta ki en sorunlu kavşaklardan bir tanesi olduğunu belirten Aydın, “

Bölgenin mahallenin sürekli talep ettiği bir çalışmaydı.  Kavşağın devamı buradan itibaren kümbet istikametinde DSİ üst geçit kavşağına bağlanacak.  Oradan da yeni Karşıyaka köprüsüne ve Karşıyaka’ya bağlanacak. Doğu istikametinde ise menderes caddesi üzerinden Mevlana tüneline dolayısıyla Mevlana ve Alibaba bölgesine bağlanmış olacak. Şehir merkezinden kuzeyde yeni bir çember yeni bir dairenin oluştuğu aks üzerinde bulunuyor dolayısıyla bu aks üzerinde ki trafiği karşılıklı alttan geçirmiş olacağız ve üstede yine kavşak düzenlememizi yapacağız trafik sıkıntısını ve sıkışıklığını bu projeyle rahatlatmayı planlıyoruz. Bu bölgemiz de hızlı gelişen bölgelerimizden bir tanesi” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca Başkan Aydın bölge halkının kendilerine çok destek olduğunu ifade ederek, “Özellikle muhtarlar bir muhtarımızın dükkânı vardı kendi istediği ile yıktık bazı vatandaşlarımızın bahçelerini almak durumunda kaldık. Hepsi çok kolaylık sağladılar” dedi.