Sivas Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Dernek başkanı Kerim Çayır emlak almanın tam zamanı olduğunu belirtti.

Bugünlerde konut satın almayı düşünenlerin aklından geçen ‘ev alsam doğru yapmış olur muyum?’ sorusuna cevap Sivas Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Dernek başkanı Kerim Çayır’dan geldi. Sivas Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Dernek başkanı Kerim Çayır, Sivas’ta emlak sektörünü değerlendirdi.

Piyasada gayrimenkul sıkıntısının şuan için yaşanmadığını kaydeden Dernek başkanı Çayır, bir de slogan belirleyerek, “ geç kalma ev al” diyerek, gayri menkul almak isteyen tüm vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Emlak sektörünü enine boyuna değerlendiren Çayır, Nisan ayına kadar vatandaşların emlak almalarının kendileri açısından büyük faydalar sağlayacağını kaydetti.

ARTIŞ YAŞANMAMIŞTIR

Emlak konut fiyatlarında hiçbir şekilde artış yapılmadığını da anlatan Sivas Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Dernek Başkanı Kerim Çayır, “emin olun ki şuan ki daire fiyatları 2015 yılındaki konut fiyatlarının aynısıdır artış yaşanmamıştır” dedi.

Bazı mahallerdeki emlak fiyatlarının 120 bin TL ile 200 bin TL olurken, bazı mahallelerdeki emlak fiyatlarının 400 bin TL olması hakkında da önemli bilgiler veren Çayır, bunun sebebinin ise evlerin özelliğinden, gelişen bir bölge olmasından ve müteahhit firmaların o bölgelerden arsa payını yüzde 60’lara kadar almasından kaynaklandığını, dolayısıyla da buda fiyatlara yansıdığını dile getirdi.