MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Sivas’ın ekonomik sıkıntısının giderilmesi için Sivas’ta bulunan tüm siyasetçilerin, bürokratların ve Sivas’ı yönetenlerin birbirlerine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Sivas için yapılacak her türlü olumlu çalışmaların her zaman yanında olduklarını aktaran Başkan Coşkun, “Sivas’ın 6. Bölge teşvik yatırımına alınmasını hepimiz bekledik. Umudumuz vardı olmadı. Yine Sivas’ın kenevirle şaha kalkacağını söylediler. Yine söz verdiler devlet yönetcilerimiz. Ortada yine bir şey yok. Bu durum galiba Sivas’a sahip çıkan olmadığını gösteriyor” dedi.

Yatırımcıları cezbedecek teşviklerin olmaması halinde Sivas’a yatırımcının gelmeyeceğini aktaran Başkan Coşkun, “Sivas 6. Teşvik Bölgesine alınmadığı gibi 5. Teşvik bölgesine de alınmadı. Sivas 5. Bölge teşvik kapsamına alınsa idi belki yine yatırım alabilirdik. Oda olmadı. Yani milletvekillerimiz mi Ankara’da bu konuya sahip çıkmadı? İlimizin yöneticileri mi bu konuda duyarsız kaldı? Onu bilemiyorum ancak Sivas’ın kalkınabilmesi için ilimizin 6. bölgede olması gerekir. Biz hiç bir zaman teşviklerden yararlanamadık. Galiba Sivas’a sahip çıkan yok. Çevremizdeki iller 6. Bölge teşvik kapsamına alınırken biz neden yer alamıyoruz. Acaba Sivas’ın ekonomisi çok mu düzgün, işsizlik sorunu ortadan mı kalktı da teşvik paketinden yararlanamıyoruz. Diğer bir konu Demirçelik Fabrikası. Sivas’ın kanayan yarası Demirçelik Fabrikasının akıbeti belli değil. İnsanlar işsiz kaldı. Çok az sayıda çalışan var. Sivas’ta demir ve çalışacak elemanımız var. Alt yapımız var. Ama bir türlü Demirçelik Fabrikasını faaliyete geçiremiyoruz. Devlet burayı alıp çalıştıramaz mı?. Demirçelik Sivas’ın umudu. Yine TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü’nün Ankara’ya gitmesi noktasında tepki koyan yine Cumhuriyet Halk Partisi idi. TÜDEMSAŞ’ın yerinde kalacağını söylediler doğru yerinde kaldı ancak küçülüyor. Demirçelik’te gitmedi yerinde kaldı ama oda küçüldü. Bizim önceliğimiz Sivas. Günlük onlarca insan ya kendisine yada çocuğuna iş istiyor. Demirçelik, TÜDEMSAŞ gibi fabrikaların tam faaliyet gösterse emin olun işsizlik sorunu oldukça azalır” ifadelerini kullandı.