3 gün boyunca devam eden futbol turnuvasına Kangal, Ulaş, Gemerek , Sivas İl Özel İdare , Zara, Hafik, Gürün , Suşehri, Doğanşar, Gölova, Şarkışla , Koyulhisar , Divriği, Altınyayla, Akıncılar, Yıldızeli ve İmranlı takımları çekilen kura sonucuna göre karşı karşıya geldi.

Gruplarını 1. sırada tamamlayan Sivas İl Özel İdaresi takımı, Şarkışla ilçesi takımı, Suşehri ilçesi takımı ve Yıldızeli ilçesi takımı son 4’e kaldı ve şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. 3.–4.’lük maçında Yıldızeli takımını geride bırakan Suşehri takımı 3. olurken, final maçında ise Şarkışla takımını mağlup eden Sivas İl Özel İdaresi takımı şampiyon oldu. 

Turnuvanın ödül törenine Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Alpaslan Ceyhan ve Mevlüt Soysal,  birim müdürleri ve ilçelerden gelen komisyon görevlileri katıldı.

Ödül töreni öncesinde konuşan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, amacı eğitim olan bir projeyi daha başarıyla tamamladıklarını ifade ederek, “Futbol turnuvası için bir araya gelen öğrencilerimiz bireysel manada kabiliyetlerini sergilediler ve kolektif futbol nasıl oynanır, onu gösterdiler. Ben futbolcularımızı çok beğendim. Bireysel yeteneği yüksek olan çok futbolcularımız var. Herkesi canı gönülden kutluyorum. Turnuvayı izleyen Sivassporumuzun kıymetli hocalarına farklı yetenekleri izleme fırsatı doğmuş oldu” dedi.

Öğrencilerin proje kapsamında bir araya gelmesi için bütün kurumların seferber olduğunu da sözlerine ekleyen Genel Sekreter  Kaya, “Turnuvaya katılan öğrenciler sadece maç yapmakla kalmadı. Bunun yanı sıra Sivas’ı gezme fırsatı buldu. Çocuk oyun merkezinde eğlenceli dakikalar geçirdi. Turnuvanın ardından da Sivasspor stadyumunu ve tesislerini gezecekler. Projede emeği geçen proje ofisimize, SODES ofisimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ödül töreninde 1. takımın her bir oyuncusuna bisiklet, 2. takımın her bir oyuncusuna tablet, 3. takımın her bir oyuncusuna uzaktan kumandalı helikopter ve 4. takımın her bir oyuncusuna ise uzaktan kumandalı arabalar hediye edildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm ilçelerin komisyon görevlileri ve takımların oyuncaları turnuvanın anısına çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Turnuvanın ardından ilçelerden gelen öğrenciler, hocaları eşliğinde Sivas 4 Eylül Stadyumunu gezdi. Daha sonra Sivasspor tesislerini de ziyaret eden minik futbolcular, kırmızı beyazlı futbolcular ile bir araya gelerek, Sivasspor’un bugün oynayacağı Başakşehir maçı öncesi yaptığı antrenmanı da izledi.