MELTEM DUMAN

Normal şartlarda ekim ayının sonuna doğru gelen hamsi, bu sene havaların erken soğumasıyla birlikte tezgahlarda yerini almaya başladı.

Şuan 20 ila 30 liradan satışa sunulan hamsi balığına talebin az olduğunu belirten Mehmet Karaman, hamsi fiyatlarında önümüzdeki günlerde beklenen bolluk ile beraber fiyatlarda da indirim beklediklerini söyledi.

Vatandaşlara müjdeyi veren 40 yıllık balıkçı Mehmet Karaman, “ Bu sene korona nedeniyle vatandaşların balıklara ilgisi azaldı. Fiyatı duyan tezgaha bakmadan gidiyor. Çinekop, çupra, levrek biraz daha pahalı. İhraç ettiğimiz balıklar maalesef biraz daha fiyat olarak yüksek oluyor. Bu sene sezonundan erken gelen hamsi bizi şaşırttı. Buna karşın palamutun az olması haliyle fiyatında artışa neden oldu. Ortalama hamsinin fiyatında 15 TL’ye kadar düşüş olmasını bekliyoruz. Satıcı olarak vatandaşın alım gücünün artması için fiyatlarda esnetilme yapılmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yıllardır balıkçılık yapan Mehmet Karaman, ilimizde en çok palamut ve hamsiye ilginin yoğun olduğunu piyasalarda olan enflasyondan kaynaklı fiyatların yüksek olması nedeniyle ise satışların durduğunu söyleyerek en kısa zamanda fiyatların değişmesinin satışlarda kıpırdamalara faydaları olacağını belirterek sözlerini sonlandırdı.