MEHMET TIRPAN

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Döviz kurları bahane edilerek piyasalarda yaşanan artışın önümüzdeki günlerde düşürülmesi noktasında sıkı denetimler yapılacağını, özellikle gıda fiyatlarının geri çekilmesi noktasında zincir marketlerden hamle yapmalarını beklediklerini söyledi.

Bugün itibari ile bazı malzemelerin fiyatlarında düşüş yaşandığını savunan Ekinci, “Son 1 aydır ülkemizde döviz üzerinden baskı kuruluyordu. Geçen hafta hükümetimizin almış olduğu tedbirler sayesinde döviz kurları ve altın belirli bir seviyeye indi. Yakın zamanda piyasadaki bir çok ürünün fiyatı da düşmeye başladı” dedi.

Özellikle vatandaşı yakından ilgilendiren gıda fiyatlarının düşürülmesi konusunda hassas olacaklarını dile getiren Ekinci, “Döviz kurları bahane edilerek vatandaşları birebir ilgilendiren gıda fiyatlarında ciddi bir artış yapıldı. Fiyat artırırken herkes dövize bağlı diyordu şimdi döviz düştü dövize bağlı düşüşlerin gerçekleşmesi noktasında da özellikle Ticaret İl Müdürlüklerimiz gerekli kontrolleri yapacak. En kısa zamanda da piyasada satılan ürünlerde ciddi düşüşlerin yaşanacağını ümit ediyoruz. Bu konuda da Tarım Kredi Kooperatiflerinin satmış olduğu ürünlerde yüzde 30’luk bir düşüş yaşandı. Diğer zincir marketlerdeki fiyatların düşürülmesi ile ilgili de kontrol sürecek. Gıda fiyatları ile de alakalı nasıl Tarım Kredi Kooperatiflerinde indirim oldu ise de zincir marketlerde düşüş bekliyoruz” ifadelerini kullandı.