MELTEM DUMAN

Yüzyüze eğitimin başlaması ile birlikte öğrenciler ve veliler soluğu kırtasiyelerde aldı. Koronadan kaynaklı yüzyüze eğitime ara verilmesi ile işleri duran kırtasiyecilerde ve çanta satan küçük esnaflarda ciddi hareketlilik yaşanıyor.

Veliler ve öğrenciler kırtasiye alışverişi için uygun satış yapan esnaf arayışına düştü.  30 TL ile 250 TL arası değişen okul çantaları marka lisans yapısına göre fiyat konusunda farklılık gösterdiği gözlemlendi. Çocujlarının kırtasiye ihtiyacını karşılayan orta düzeyde geliri olan veliler ise kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının yüksek olmasından yakındı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan bazı veliler, “Okula gidecek öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz. Bu durum bizi maddi olarak zorluyor. Kitap, kalem forma, çanta ateş pahası. Uygun fiyata satan esnaf bulamıyoruz. Sağlıklı ve kaliteli olanları almamız şuan için çok zor. İki öğrencisi olan bir aile malesef ki geçinmekte zorluk yaşıyor. Gerek öğretmenlerin gerekse satış yapan esnafın daha vicdanlı davranmasını temenni ediyoruz. Şuan okul malzemesinde pastel boyasından, kareli defterine çantasına kadar artış olması bizi zorluyor. Zorunlu olmayan malzemeleri öğretmenler aldırmasa ekonomik olarak biz velileri zor duruma sokmazdı” şeklinde konuştular.

Son olarak özellikle okul çantalarının fiyatlarında ciddi bir artış olduğunu ifade eden veliler, kırtasiyecilerinde vicdanlı olmasını istedi.