SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi süreci ile beraber insanlar sosyal mesafe açısından, bireysel olarak ulaşımda ve aynı spor yapmak amacı ile bisiklete yönelince şirketlerde bisiklet taleplerini karşılamakta zorlanmaya başladı. Bu durumun sonucunda bisiklet fiyatları bir anda artınca vatandaşlar çareyi bisiklet kiralamakta buldu.

Bisiklet satış ve kiralama yapan Yasin Alcalı; “ Biliyorsunuz bisiklet yıllardır Dünya’nın dört bir yanında kullanılmaya devam ediyor. Yaşlısı genci, kadını erkeği kullanıyor fakat teknolojinin gelişme otomobillerin falan yaygınlaşması derken insanlar rahatlarına daha fazla önem vermeye başladılar. Bisikleti tamamen belli bir kesim insanımız kullanmaya başladı. Ama işte korona virüs çıkınca sağlığımızın değerini çok daha iyi anladık bununla beraberde bisiklet satışları da bir anda patlama yaptı” dedi.

Alcalı; “ Pandemi sürecinde bisiklet şirketleri de birçok sektörde olduğu gibi tam kapasite ile çalışamadı. Buna karşın aşırı bir talep oldu ve piyasada bisiklet neredeyse tükenme noktasına geldi, bir taraftan da fiyatlar çok aşırı yükseldi. Alan aldı alamayan da gelip kiralıyor. Günlüğü 20 TL den bisikletlerimizi kiraya veriyoruz. Mevsim yaz insanlar kış boyu yasaklardan sıkıldı. Kiralanacak bisiklette kalmadı” ifadelerini kullandı.

Bisiklet kiralamada insanlara artık 1 hafta öncesinden gün veriyoruz diyen Alcalı; “ Bisiklet kalmadı her gün sabah erken gelen bisikletini kiralıyor, sonra gelenlere de yapacak bir şey olmuyor. Bizde artık randevu veriyoruz çünkü genellikle hafta sonları insanlar bisiklet kullanmak istiyorlar. Öyle sanıyorum ki bundan sonra da bisiklet kullanımı uzunca bir süre devam edecek” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.