MELTEM DUMAN

Kışın vazgeçilmezi olan kestane tezgahlarda yerini almaya başlasa da istediği ilgiyi göremiyor. Piyasada 65-75 TL arası satılan ve son zamanlarda kırmızı et ile yarışır hale gelen kestane, şimdilerde cep yakıyor. Kış aylarının gözdesi kestaneye sezon başında bu yana yüzde 60 zam geldi. Yılbaşı gelmesine rağmen fiyatı ile dikkat çeken kestanenin fiyatının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıla rağmen vatandaşların kestaneye ilgisinin az olduğunu ifade eden Ahmet Şarkışla şimdilerde sadece kestanenin sorulmakla kaldığını söyledi.

Son dönemde her üründe artışların yaşandığını vurgulayan Şarkışla, “Bizim 4 aylık bir sezonumuz var. Bunlar kış aylarına denk geliyor. Tabii ki yılbaşında umudumuz yüksek oluyor. Herkesin sınırsızca para harcadığı ve eğlendiği bu günlerde taleplere yetişmekte zorlandığımız anlar oluyordu. Fakat kestane altınla yarışır hale geldi. Biz satıcı olarak bile fiyatlara yetişemiyoruz. Eskiden fiyatlara bakılmaksızın insanlar kestane almak için sıraya giriyordu. Şimdilerde tezgahlar bomboş. Temennimiz yılbaşına yakın satışların hareketlenmesi” dedi.

Kış aylarında sıkça tüketilen kestanenin son zamanlarda lezzetinden ziyade fiyatının konuşulduğuna dikkat çeken Şarkışla, fiyatların yükselmesi ve kestane hasadının azaldığından kaynaklı fahiş artışların kaçınılmaz olduğunu ifade etti.