MELTEM DUMAN

Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, 2022 emlak fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecinde ve sonrasında bir çok ürüne zam geldiğini aktaran Başkan Çayır; “Geçen yıl kira ve konut fiyatlarında azda olsa artış yaşandı. Kiralık konut ve işyerlerinin aslında fiyatlarının artırmasını bizde istemiyoruz ama mecburen konut sahipleri bu artışı yapıyor. Bir çok konut sahibi de bizlerle görüşerek fiyat artışları noktasında fikirlerimizi alıyor. Bizlerde özellikle şu süreçte kiralara artış yapmamalarını rica ediyoruz” dedi.

Esnafların ve vatandaşların dar bir boğazdan geçtiğini bu sebeple artışlara sıcak bakmadıklarının altını çizen Çayır, “Kış aylarında olmamız sebebi ile faturalar çok yüklü geliyor. Vatandaş aldığı maaşın bir çoğunu zaten faturalara ve temel gıdalara harcıyor. Esnaflar ise çok zor bir süreç geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. Son iki yılda birçok esnafımız kepenk kapattı. Bu süreçte birbirimize karşı daha yardımsever olmalıyız. Bu sebeple kiralarının artırılmasından yana değiliz. Bu durum emlak sektörünü de olumsuz etkiliyor. Mülk sahiplerinden ricamız illa da zam yapacaklarsa Devletimizin belirlemiş olduğu TEFE - TÜFE oranları çerçevesinde zam yapmaları” ifadelerini kullandı.

Özellikle sıfır konutların fiyatlarında ciddi bir artış gözlemlediklerinin de sözlerine ekleyen Başkan Çayır, yaz aylarında sıfır ve ikinci el konut fiyatlarında düşüş yaşanacağını tahmin ettiklerini ifade etti.