MEHMET TIRPAN

Sivas Belediyesi’ne bağlı ÖZBELSAN’da uzun süredir şoför olarak çalışan Adem Fırat, ÖZBELSAN işçilerinin sorunlarını çözmek ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda HAK-İŞ Konfederasyonu´na bağlı Hizmet-İş Sendikası Sivas Şube başkanlığına aday olduğunu söyledi.
İşçilerin sorunlarını çok iyi bildiğini ve kendisinin de aynı sorunları yaşadığını ifade eden Fırat, “Arkadaşlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda aday olmaya karar verdik. Allah nasip ederse Başkanlığa seçilirsek arkadaşlarımızın sık sıkı dile getirdiği sorunları inşallah el birliği ile çözeceğiz. Özellikle maaş ve sosyal hakların iyileştirilmesi noktasında ciddi taleplerde bulunacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Bizim tek derdimiz hizmet etmek olacak” dedi.

Mevcut Sendika yönetiminin özellikle işçilerin taleplerini tam anlamıyla karşılayamadığının altını çizen Başkan Adayı Adem Fırat, “Başkanlık görevine getirilirsek ilk işimiz özellikle maaşların artırılması ve sosyal haklarımızın iyileştirilmesi konusunda Belediye ile ikili görüşmeler yapmak olacak. Bu sebeple bütün arkadaşlarımızın düşüncelerini hür iradesi ile ortaya koymalarını istiyorum. Her arkadaşımızın düşüncesi bizler için çok önemli. Neticede bu bir seçim. Diğer birimlerden de aday arkadaşlarımız var. Bu sebeple siyasi bir anlayış ile değil de gerçekten hizmet edecek insanın başkan seçilmesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Şuanki yönetimde görev alan arkadaşlarımızın hepsi emekli. Sendikada artık kan değişimin olması elzem hale geldi. Bu sebeple inşallah geleceğe de birlikte yürüyecek ve geleceği de birlikte inşa edeceğiz. Samimiyetimiz var, azmimiz var, kararlılığımız var, irademiz var” ifadelerini kullandı.