SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta 2 yıldır belirlenen ücretlerin dışında “Fiks Taksi” adıyla çalışan taksiciler diğer taksicileri kara kara düşündürmeye devam ediyor. Taksiciler bu yüzden yaşadıkları sorunları Memleket Gazetesi ile paylaştılar.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan taksici esnaflarından Ali Acı şunları söyledi; “ İnternet üzerinden veya binalara telefon numarası yapıştırarak  yakın mesafe 10 TL uzak mesafe 20 TL olarak çalışan taksiciler var. Bu tabi belirlenen ücretlerle çalışan biz taksicilerin işlerini etkiliyor. Bu konuyla ilgili olarak gerek Şoförler odası ve Sivas Belediyesinde gerekli görüşmeleri yaptık, toplantılar yapıldı, gerekli çalışmların yapılarak önüne geçileceği söylendi ancak şuana kadar yapılmış bir işlem yok. Hatta geçtiğimiz hafta bir toplantı yapıldı ve önce uyarı daha sonra para cezası uygulanacığı söylendi fakar şuana kadar resmi bir işlem yapıldığını görmedik.Plaka iptali falanda yapıldığını görmedik”dedi.

Acı; “ Şuanda taksimetre açılış ücreti 4 TL, her 100 metrede 40 kuruş artıyor. Bu fiks taksi denilen taksilerle bizim ücretlerimiz hemen hemen aynı zaten ama vatandaşlar bilinçsiz oldukları için onlara yöneliyorlar. Bizlerin 10 TL ye gittiğimiz güzergahlara onlar 8 buçuk liraya gidiyorlar bu da taksimetre düzenine aykırı. Fakat biz bu konudan her ne kadar muzdarip olsakta bu sorunun düzeleceğine inanmıyoruz,476 tane taksi var ancak Sivas’ın merkezinde dahi iş yapamıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.