MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Yıktıkları ek binanın yerine yapacakları yeni eğitim yuvası için ORAN Kalkınma Ajansına başvurduklarını ancak Kalkınma Ajansının projeyi onaylamadığını söyledi.

Türkiye’ye örnek olacak bir projenin onaylanmamasından dolayı üzüntü yaşadıklarını aktaran Başkan Eken, “Çürük raporu bulunan ve yıllardır atıl olan TSO’nun ek binasını 31 Aralık gecesi yıkmıştık. Bizim binanın arkasındaki 79 metre karelik alanı da aldık. Arsamızı da büyütmüştük. Türkiye’de olmayan Dünya’da da sadece 5-6 ülkede olan nitelikli bir bina yapmayı istedik. Ama olmadı. Şuan fikirlerin hepsine açığız. Sivas’a güzel bir proje kazandırmak istiyoruz” dedi.

Sivas’a eşi benzeri olmayan bir eğitim yuvası kazandırmayı çok istediklerini vurgulayan Başkan Eken, “Eğer proje onaylansa idi genç girişimlerimiz projelerini gelip bize sunabilecekti. Projelerine hatta ortak dahi bulabilirlerdi. Benzersiz bu eğitim yuvasını Sivas’a kazandırmak istedik ama destek alamadık. Ticaret ve Sanayi Odası olarak vizyonumuz geniş olmalı. TSO olarak şehre vizyon verecek projeler ortaya çıkarmak istiyoruz. Bunu yaparken de tabiki Valilik, Belediye ve Sivil Toplum kuruluşları ile istişare ediyoruz. Yeni fikirler ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Yorulmadan usanmadan Sivas için mücadele vereceğiz. Ek binamızın yeri ile ilgili de fikirlere açığız. Anıtlar Kurulundan onayı aldık. Bölgede güzel bir projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.