Doktor ve akademisyenlerin yargılandığı FETÖ/PDY duruşmasında 3 kişi tahliye edildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında doktor ve akademisyenlerden oluşan 10'u tutuklu, 18 sanık hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

5 gün önce Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanan sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ümit Erkan V., Adnan G., Sefa G., Ahmet Ali K., Ömer C., Fikret Ö., Ali Feyzullah Ş., Ferruh B., Erol P., Durmuş T. ile tutuksuz sanıklar Yıldırım T., Selim Y., İsmail Önder U., Alparslan B. ve Ferda T. ile sanık avukatları katıldı. Dosya kapsamındaki firari 3 sanığın yakalanması için çalışmalar devam ederken, duruşmanın ilk iki gününde 10'u tutuklu 14 sanık dinlendi. Bugün devam eden duruşmada ise mahkemeye Bolu'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tutuksuz sanık Ferda T. dinlendi.

3 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

9 saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti tarafından tutuklu bulunan sanıklardan, Ümit Erkan V., Sefa G., Ahmet Ali K., Ömer C., Fikret Ö., Erol P. ve Durmuş T.'nin tutukluluk hallerinin devamına, yurt dışına çıkma yasağı konulan Adnan G., Ali Feyzullah Ş. ve Ferruh B.,'nin ise adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi. Heyet, davada ismi geçen tanıkların dinlenmeleri, sanıkların ByLock raporları ve Bank Asya hesaplarının incelenmesi, Zaman ve Sızıntı Dergisi aboneliklerinin araştırılması için duruşmayı 9 Ocak 2017 tarihine erteledi. 

CÜ’DE 5 TUTUKLAMA

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinden Bekir K, Harun G, Abdullah Y. ile üniversitede çalışan doktorlar Muhammet Mücahid Ç, Atila K. ve öğretmen H.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Bekir K, Harun G, Abdullah Y, Muhammet Mücahid Ç. ve Atila K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, H.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAMU’DA 4 TUTUKLAMA

Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kamu çalışanından 4'ü tutuklandı.  Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kamu çalışanı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Zanlılardan H.P, E.C, E.D. ve H.P, savcılıktaki ifadeleri sonrası salıverildi.  Şüphelilerden Ahmet K, Yavuz G, Özgür K. ve Mehmet C, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, H.A, Z.Y, A.K. ve H.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 21 Aralık'ta 9 kamu çalışanı gözaltına alınmış, daha sonra bu sayı 12'ye çıkmıştı.