Sivas’ta Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Sultan Murat Eğitim Kurumlarını devralan İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul kampüsü ve kampüste yer alan okullara verdiği isimlerle adeta darbe girişimine misilleme yaptı. Okulun giriş kapısında yazılı olan ‘Eğitimin Gülen Yüzü’ yazısı söküldü, kurumdaki binalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterleri asıldı. Kurumun ismi ’15 Temmuz Şehitler Kampüsü’ olarak değiştirilirken bünyesinde yer alan okullara ise 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri verildi.

GERÇEK DİN EĞİTİMİ VERİLECEK

15 Temmuz Şehitleri Kampüsünün tanıtımını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bu okulda gerçek din eğitimi verileceğinin altını çizerek, sözde cemaatlerin ülkeye verdiği zarara değindi. Altınsoy, ‘’İmam hatiplerde de gerçek dini eğitimi almış olacaklar. Gerçek din eğitimi verilmeyince din eğitimi böyle sözde cemaatlere kalıyor. Onun için bakanlığımız ve devletimiz bunların panzehri olan gerçek imam hatiplerin sayısının artırılması için gerekli çalışmaları yapıyor’’ dedi.

Okulun dönüşümü hakkında bilgi veren Altınsoy, ‘’15 Temmuz sürecini hepimiz yakinen yaşadık. Bu süreç sonucunda Milli Eğitim Bakanlığımız ülke genelinde gerekli tedbirleri aldı. Bu kapsamda 667 sayılı KHK ile FETÖ okullarına el konuldu ve bu okullardan birisi de Sivas’taki Sultan Murat eğitim kurumları idi. Bu kurumları biz de sayımını yaparak devraldık. Bu okullarımız milletimizin parasıyla yapılmıştı, milletten toplanan paralarla yapılmıştı. Şimdi milletin çocuklarına hizmet vermek üzere organize edildi. Sayın valimizle istişarelerimiz sonucunda okula 15 Temmuz şehitleri kampüsü adını verdik. Burada üç tane okul açacağız, bu okullardan birisi Recep Gündüz İmam Hatip Ortaokulu adında Uluslararası İmam Hatip olacak. Diğeri hafızlık projesini yürüttüğümüz Zeki Hayran hafızlık imam hatip ortaokulu. Bir diğeri ise darbe girişiminde şehit olan Sivaslı şehidimiz Murat Ertekin imam Hatip Lisesi olacak’’ dedi.

TEOG TERCİHLERİ BU HAFTA

15 Temmuz Şehitleri Kampüsündeki Uluslararası İmam Hatibin önemine değinen ve eğitim görmek isteyen öğrencilerin bu hafta tercih yapabileceklerini belirten Altınsoy, ‘’Uluslararası imam hatipte yapancı öğrenciler ve Türk öğrenciler birlikte eğitim görecekler. Buraya yurt dışından gelen 40 ila 60 arasında öğrenci olacak, 68 tane de biz öğrenci kabul edeceğiz. Burada eğitim görmek isteyen öğrenciler 22-26- Ağustos tarihleri arasında 2’inci tercih ve nakil başvurularında TEOG sonuçlarına göre öğrenci alacağız. Bu uluslararası imam hatibin eğitim psikolojisi ve şehrimize kazandırdıkları açısından çok önemli. Burada yabancı öğrenciler Türk kültürünü öğrenecekler, gitmiş oldukları ülkelerde de bizim elçimiz olacaklar. Türk öğrenciler de onlarla konuşarak, kaynaşarak yabancı dil eğitimi almış olacak ve kendilerini geliştirecekler’’ dedi.